Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

SOUTĚŽ: Výstava v Třeboni přiblíží tvorbu Stanislava Holého

V Domě Štěpánka Netolického na Masarykově náměstí v Třeboni najdete od soboty 21. září výstavu Svět je báječné místo k narození malíře, grafika, scénografa a ilustrátora Stanislava Holého. Výstava představí průřez tvorbou autora televizních postaviček ze Studia Kamarád a knih Procházky pana Pipa, Námluvy pana Pipa a mnoha dalších. K vidění bude od 22. září do 1. prosince.

Výstava je koncipována pro děti i dospělé a bude na ní prezentován výběr grafik, ilustrací a kreseb z let 1975–1995. Snovou krajinu protkanou pestrou škálou barev, známou především z příběhů legendárního pana Pipa, v galerijních prostorech Domu Štěpánka Netolického doplní filmové a komerční plakáty, dekorace ze Studia Kamarád a také loutky, které nesou Holého nezaměnitelný rukopis.

Chybět tak nebudou plyšoví Jů a Hele, jejich věčný rival Muf, Tryskomyši a další známé postavy. „Název výstavy Svět je báječné místo k narození odkazuje k úvodním slovům básně ze sbírky Obrazy zmizelého světa Lawrence Ferlinghettiho. Stejný název nese i otcova kniha ilustrací, která bude také součástí výstavy,“ vysvětluje syn výtvarníka Matěj Holý.

K výstavě bude celý podzim probíhat doprovodný program, který připravil Dům Štěpánka Netolického. Kromě komentovaných prohlídek nabídne například také edukační programy pro školy.

Soutěž o vstupenky na výstavu

Díky soutěži s Budějckou Drbnou mohou dva čtenáři vyhrát dvě vstupenky na výstavu Svět je báječné místo k narození malíře, grafika, scénografa a ilustrátora Stanislava Holého. Stačí jen do úterý 1. října správně odpovědět na soutěžní otázku a čekat na slosování.

Soutěž skončila! Výherci byli informováni emailem.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Tisková zpráva

Štítky Stanislav Holý, výstava, soutěž, kultura, Třeboň, Josef Štěpánek Netolický, dům, malíř, Lawrence Ferlinghetti, kniha, Drbna.cz

SOUTĚŽ: Výstava v Třeboni přiblíží tvorbu Stanislava Holého  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.