Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SOUTĚŽ: Země živitelka s podtitulem Výzvy českého zemědělství je tady. Nabídne tradiční program i novinky

PR článek

Další ročník nejnavštěvovanější zemědělské výstavy Země živitelka začíná v Českých Budějovicích ve čtvrtek 22. srpna. Letošním podtitulem jsou Výzvy českého zemědělství. Země živitelka je největší a nejvýznamnější agrosalon svého typu zaměřující se na zemědělský sektor napříč všemi jeho obory v České republice a na Slovensku. Agrosalon propaguje i české potraviny.

Tradiční program na předvadišti i novinky

Tradičně i letos probíhá na předvadišti velmi bohatý celodenní program, který chystá například Střední škola chovu koní a jezdectví Kladruby nad Labem se Starokladrubskými koňmi, nebo Zemský hřebčinec Písek. Chovatelé z píseckého hřebčince na letošní rok slibují novinky a překvapení jako je čtverylka chladnokrevných koní –  pod sedlem, program s koněm Kinským – což je původní české plemeno lehkých teplokrevných sportovních koní z chovu hrabat Kinských, nebo ukázky hipoterapie s klisnou plemene Quarter horse, jednoho z nejstarších plemen koní.

V pavilonech D1 až D3 a v mobilních kotcích a boxech okolo předvadiště bude ustájený skot, prasata, koně, kozy i ovce. V pavilonech D letos poprvé budou i chovatelé drobného zvířectva, v kotcích na volné ploše kolem pavilonů D3 uvidíte páry nutrií a novinkou ve výbězích na ploše č. 303 budou letos i pštrosi a lamy.

Nejmenší evropské plemeno skotu poprvé na země živitelce

Dexter je nejmenší evropské plemeno skotu, výška krav odpovídá výšce anglické dogy. Jsou to nenáročná a hodná zvířata, populární zvláště v malých domácích chovech. Plemeno Dexter přivezl do České republiky poprvé Karel Roden, který po jeho chovu dlouho toužil. Sám má okolo 40 kusů tohoto plemene a potenciálním chovatelům prodává jalovice. Populární herec toto plemeno na předvadišti také osobně předvede.

Nejlepší vína v Česku – ochutnejte, vyberte si, nakupte a hned si odvezte s sebou domů

V loňském roce se poprvé prezentovala ta nejlepší vína, která Česká republika nabízí, a to v Pavilonu nejlepších vín České republiky. Stejně tak i letos bude pro velký úspěch pavilon znovu otevřený, návštěvníci zde budou mít možnost jak ochutnávat, tak i nakupovat. Samotný výdej vín bude ve skladu vedle administrativní budovy, kam bude možné zajet autem.

Na ploše bývalého amfiteátru bude čtyři dny program věnovaný potravinám „Poznej svého farmáře“. Střídat se budou tématické dny zaměřené na aktuální trendy jako jsou BIO potraviny, RAW nebo bezlepková strava, včetně prodeje kvalitních regionálních produktů.

Aero L – 60 Brigadýr, Terragator

Po loňském práškovacím letadle Čmelák letos bude vystavený československý jednomotorový víceúčelový letoun Brigadýr z 50. let, používaný rovněž v zemědělství, rozmetadlo TerraGator, které je zajímavé tím, že má vpředu pouze jedno kolo, čtyřpásový kloubový traktor CASE IH QUADTRAC, supermlátička Class lexion 8000 – 5000 nebo historické stroje z Národního zemědělského muzea a Jihočeského zemědělského muzea.

Dětský zemědělský svět

Zážitkové zemědělství patří už neodmyslitelně k Země živitelce. Představuje interaktivního průvodce pro malé i velké návštěvníky – Dětský zemědělský svět. Významná část areálu bude vyhrazena pro naučnou stezku, dětský zemědělský koutek, živou farmu, lesní školu a další aktivity.

Po celou dobu výstavy je naplánovaný bohatý doprovodný program. Více informací na webu, Facebooku a Instagramu, předprodej vstupenek přes distribuční síť Ticketstream.

Soutěž o vstupenky na výstavu Země živitelka

Díky soutěži s Budějckou Drbnou mohou tři čtenáři vyhrát dvě vstupenky na výstavu a tričko ke každé z nich. Stačí jen do úterý 20. srpna správně odpovědět na soutěžní otázku a čekat na slosování.

Soutěž skončila! Vstupenky vyhrává Lucie Morová, Pavel Fajtl a Vladimír Košek! Gratulujeme!

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Štítky Země živitelka, výstava, zemědělství, výstaviště, České Budějovice, soutěž, víno, Česko, vstupenka, pavilon, Slovensko, Kinští, Karel Roden

SOUTĚŽ: Země živitelka s podtitulem Výzvy českého zemědělství je tady. Nabídne tradiční program i novinky  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.