Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

SOUTĚŽ: Budějcké výstaviště na dva dny ožije. Čekají nás slavnosti piva

Dvoudenní pivní slavnost začíná v pátek přesně v poledne. Výběr toho nejlepšího od desítek českých, moravských i slovenských pivovarů, zajímavý rockový hudební program v Pivovarské zahradě, dobré jídlo – na to vše se můžou milovníci piva těšit.

Dvoudenní open-air hudební a pivní slavnosti začínají v pátek 31. května a potrvají až do soboty, přesněji do nedělní jedné hodiny ranní. Ochutnávat bude možné klasické druhy piv až po nejrůznější speciály od velkých pivovarů, regionálních pivovarů i minipivovarů. Vyplatí se přijít včas, protože pro první návštěvníky jsou oba dny připravené pěnivé, dobře chlazené dárky.

Hudební páteční program jako první odstartuje rocková prachatická kapela Lucky Brew hrající rock s kombinací funky, popu a hardrocku.  Jejich styl je ovlivněný velikány jako jsou například Guano Apes, Black Sabbath, nebo Pearl Jam. Ve tři je vystřídají vimperští Narttu. Jejich styl by se dal nazvat, jak sami uvádějí, „wom-rock“ neboli rock pro ženy. V půl páté se můžou fanoušci těšit na rockovou legendu Láďu Křížka. Za kytarového doprovodu Jirky Raina a Tomáše Krause zazpívá největší hity v netradiční akustické verzi z dob jeho působení v kapelách Vitacit, Citron, Kreyson a Damiens. HE band, budějovická reggae kapela v čele s Jiřím Hebíkem, vystřídá Láďu Křížka přibližně v půl sedmé. Páteční program zakončí skupina LUCIE revival. Ochutnávat piva bude možné až do jedné hodiny ráno.

Sobotní hudební program v Pivovarské zahradě začne v půl jedné, vystoupí finalista soutěže Hlas Československa, muzikálový herec a zpěvák Petr Kutheil, kterého vystřídá jihočeská rocková kapela Rozkrock. Ve čtyři hodiny bude podium patřit operní a metalové zpěvačce Ivetě Aman, od šesti zahraje Elán kontraband největší hity slovenské hudební legendy – kapely Elán.  Slavnosti piva zakončí kapely Elegie a jako úplně poslední táborští One spirit. Brány areálu se definitivně uzavřou v neděli v jednu hodinu ráno.

Během Slavnosti piva probíhá tradiční degustační soutěž „Pivo České republiky 2019“. Aktuálně je do degustací přihlášeno 66 pivovarů a minipivovarů. Vítěz získá právo užívat titul „Pivo České republiky 2019“. Degustace budou provádět kvalifikovaní odborníci z pivovarů, studenti odborných škol a pozvaní erudovaní degustátoři. Soutěž bude přístupná pouze odborné veřejnosti. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne v sobotu 1. června odpoledne.

Areál  Výstaviště bude otevřen v pátek od 12 hodin, v sobotu od deseti, oba dva dny vždy do jedné hodiny ráno. Vstupné v předprodeji v síti Ticketstream je 99 Kč, na místě 120 Kč. Vstup bude možný hlavní bránou z Husovy ulice a od Tesca. Veškeré informace jsou na www.vcb.cz a Facebooku.

Soutěž o vstupenky na Slavnosti piva na budějckém výstavišti ( 31. května – 1. června)

Díky soutěž s Budějckou Drbnou mohou tři čtenáři vyhrát dvě vstupenky na dvoudenní slavnosti. Stačí jen do středy 29. května do 10:00 správně odpovědět na soutěžní otázku a čekat na slosování. 

Soutěž skončila! Vstupenky vyhrává Monika Bukovská, Tomáš Churáček a Lukáš Vlkojan. Gratulujeme!

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Tisková zpráva

Štítky vástaviště, slavnosti piva, pivo, slavnost, soutěž, pivovar, hudební skupina, kongresové centrum, vstupenka, Ladislav Křížek, Lucky Brew, Česko, Black Sabbath, Guano Apes

SOUTĚŽ: Budějcké výstaviště na dva dny ožije. Čekají nás slavnosti piva  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.