Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

SOUTĚŽ: Vyhrajte vstupenky na večerní komentovanou prohlídku v Zoo Hluboká

Chcete zjistit, co se v zoo děje když odejdou poslední návštěvníci a setmí se? Přijďte na večerní komentovanou prohlídku a získejte možnost nahlédnout pod pokličku dění v zoo. Zároveň můžete zahlédnout noční živočichy, jakými jsou třeba jezevci. Večerní komentované prohlídky pořádá zoo v pravidelných termínech v období letních prázdnin, vy ale můžete vyhrát komentovanou prohlídku už na jaře. Stačí zodpovědět otázku, kterou najdete pod článkem.

Měsíc březen teprve začíná, ale v Zoo Hluboká se již probouzí jaro. Vzácný pták kolpík bílý snesl již osm vajec, sovy svým houkáním svolávají ke hnízdění. Dokonce i pár orlů skalních staví hnízdo a láska mezi nimi kvete i několikrát za den. Budeme jim tedy přát plné hnízdo ochmýřených orlích ptáčátek.       

S jarem v zoo, ale nepřichází jen radosti. Bohužel každým rokem mnoho zvířat zbytečně přichází o svůj původní domov, rodiče často i život. To vše snahou lidí zvíře zachránit i přesto, že žádnou pomoc nepotřebuje.  Mláďata srn a zajíců většinou nechávají jejich matky samotné, pouze je chodí jednou až dvakrát denně nakrmit. To neznamená, že jsou opuštěná! Mláďat savců se nikdy v přírodě nedotýkáme! Hrozí, že by se jich matka vzdala. Mláďatům můžeme pomoci, jen pokud jsou viditelně raněná nebo je poblíž uhynulá samice. Už teď se v zoo snaží zachránit první mláďátka zajíčků, které lidé zbytečně odnesli jejich mámám. Záchrana je v těchto případech bohužel nejistá.  

Zoo Hluboká letos slaví osmdesáté výročí svého založení, patří tak mezi nejstarší zoologické zahrady v České Republice. Pro veřejnost byla otevřena 1. května 1939. Jejím zakladatelem byl majitel zdejšího panství kníže Adolf Schwarzenberg. Tehdy měla být jen doplňkem lesnického a mysliveckého muzea v sousedním loveckém zámku, a proto zde byly chovány především tradiční druhy naší lovné zvěře, doplněné některými cizokrajnými zvířaty, jako jsou papoušci, nandu, lama nebo kočkodan. Přijďte 1. května i vy oslavit výročí do krásného prostředí Jihočeské zoologické zahrady Hluboká nad Vltavou.

Soutěž o jarní večerní komentovanou prohlídku v Zoo Hluboká (11. dubna od 18:30)

Díky soutěži s Budějckou Drbnou může šest čtenářů vyhrát tři vstupenky na komentovanou noční prohlídku. Stačí jen do pondělí 11. března správně odpovědět na soutěžní otázku a čekat na slosování. Výherci budou informování emailem.

Soutěž skončila! Správná odpověď byla osmdesáté narozeniny. Vstupenky vyhrává Roman Maršík, Hana Konečná, Jiří Štecher, Monika Žahourová, Radka Šimková a Jan Beránek. Gratulujeme!

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Autoři | Foto Zoo Hluboká

Štítky zoo, Hluboká nad Vltavou, soutěž, prohlídka, Zoo Hluboká, vstupenka, jaro, Adolf ze Schwarzenbergu, Jan Beránek, Česko

SOUTĚŽ: Vyhrajte vstupenky na večerní komentovanou prohlídku v Zoo Hluboká  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.