Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SOUTĚŽ: Mezinárodní pivní festival se po roční přestávce vrací na českobudějovické výstaviště

PR článek

Devětadvacátý ročník Mezinárodního pivního festivalu odstartuje ve čtvrtek 14. února přesně v 15 hodin. Poprvé v pavilonu Z, kde budou nejen pivovary prezentující především nová piva a pivní speciály, ale také podium, na němž se během 3 dnů vystřídá 6 kapel.

„Rád bych pozval všechny fanoušky dobrého piva. Už teď máme kapacitně zaplněný celý pavilon, a to pivovary z celé České republiky. Bude možné ochutnat piva nejen z velkých pivovarů, ale i menších, méně známých, ale stejně kvalitních,“ říká projektový manažer festivalu Petr Hazuka z budějovického Výstaviště.

Po slavnostním zahájení se ujme pomyslného startu hudebního programu jihočeská rocková stálice kapela Rozkrock. Plzeňští Storm, v minulosti přezdívaní jako „Plzeňská kapela snů“, ovládnou pódium ve dvacet hodin. A po nich přibližně v deset čtvrteční den zakončí opět Rozkrock. Ochutnávat piva bude možné až do půlnoci.

V pátek se na pódiu vystřídají One Spirit – poměrně mladé hudební uskupení táborských muzikantů hrajících převážně pop-rock  s hudební skupinou Narttu z Vimperka. Vrcholem bude pak sobotní vystoupení českobudějovické progressive metalové kapely SEVEN a legendárního kytaristy, zpěváka a producenta Miloše Dodo Doležala, který byl v 80. letech spolu s Láďou Křížkem jedním z vůdčích postav metalové kapely Vitacit.

Pro návštěvníky je v průběhu celého Mezinárodního pivní festivalu připravena soutěžní Pivní stezka, kterou organizuje Jihočeská centrála cestovního ruchu. Každý den bude vylosován jeden výherce, který bude za poctivé ochutnávání vybraných druhů piv odměněn víkendovým pobytem ve zvolené destinaci v Čechách.

Součástí festivalu je i neveřejná degustační část, kterou organizuje agentura Revel. „Své vzorky do degustací dodají  vedle tuzemských producentů piva i největší pivovary z Polska, Slovenska, Chorvatska. Soutěžit budou pivovary z Arménie, Kazachstánu, Japonska, Chile a pravděpodobně i z Brazílie,“ uvádí  zakladatel festivalu Alois Srb. Zakončením odborných degustací bude 16. února slavnostní vyhlášení vítězů prestižních cen Pivní pečeť.

Pavilon Z českobudějovického Výstaviště bude otevřený každý den od 15 hodin, ve čtvrtek do 24 hodin,  v pátek a sobotu končí festival až hodinu po půlnoci. Vstupné, které je v prodeji pouze na místě,  je 100 korun. Vstup bude možný hlavní bránou z Husovy ulice a severní bránou od obchodního centra. Veškeré informace jsou na www.vcb.cz nebo na facebooku.

Soutěž o vstupenky na Mezinárodní pivní festival

Díky soutěži s Budějckou Drbnou mohou tři čtenáři vyhrát dvě vstupenky na Mezinárodní pivní festival. Stačí jen do neděle 10. února správně odpovědět na soutěžní otázku a čekat na slosování. 

Soutěž skončila. Správná odpověď byla za C. Vstupenky vyhrává Kateřina Homolková, Václav Škarda a Pavel Schuster. Gratulujeme!

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Štítky Výstaviště, Mezinárodní pivní festival, pivo, České Budějovice, festival, hudební skupina, soutěž, pivovar, kongresové centrum, vstupenka, Česko, Ladislav Křížek, Miloš Dodo Doležal, Václav Škarda, Facebook

SOUTĚŽ: Mezinárodní pivní festival se po roční přestávce vrací na českobudějovické výstaviště  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.