Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SOUTĚŽ: Větší, pestřejší a zajímavější. Taková bude už pětačtyřicátá Země živitelka

Nejširší nabídku většiny zemědělských oborů na jednom místě, novinky ze světa zemědělské techniky, myslivosti, včelařství, rybářství, potravinářství nebo chovu hospodářských zvířat, komplexní prezentaci zemědělství od historie po současné trendy, novinky v oblasti výzkumu a mnoho dalšího nabídne 45. ročník mezinárodního agrosalonu Země živitelka. Jeho brány se na českobudějovickém výstavišti otevřou ve čtvrtek 23. srpna. Nejnavštěvovanější zemědělská výstava potrvá do úterý 28. srpna. A Budějcká Drbna má pro tři z vás šest vstupenek zdarma.

Šestidenní výstava Země živitelka je největší a nejvýznamnější agrosalón svého typuzaměřující se na zemědělský sektor napříč všemi jeho obory v České republice a na Slovensku. Jednotlivá zemědělská odvětví budou prezentována napříč celým areálem českobudějovického výstaviště, budou mít své pavilony a svůj vlastní program. Letošní 45. ročník bude ještě větší, pestřejší a zajímavější než byl ročník minulý. Podtitul  „100 let českého zemědělství“ se bude prolínat celou výstavou Země živitelkou.

„Ročník s číslem 45 se nese v duchu připomenutí sta let od založení republiky, proto jsme do průběhu výstavy zakomponovali ohlédnutí za sto lety československého zemědělství. Návštěvníky jistě zaujmou milníky mapující zemědělství v letech 1918 až 2018. Dále bude k vidění historická zemědělská technika, kdy Národní zemědělské muzeum připravilo hned dvě expozice,“ říká Mojmír Severin, předseda představenstva Výstaviště České Budějovice.

K vidění budou historické stroje i nejmodernější technika

Návštěvníci agrosalonu se budou moci seznámit nejen s historickými stroji jako jsou revoluční motorové pluhy Praga K a Exelsior, historické traktory a kombajny, či legendární práškovací letadlo Zlín Z-37 Čmelák,ale i s nejmodernější technikou v podobě například samořiditelných traktorů, či dronů s kamerou. Na počest společné historie bude u příležitosti Národních dožínek, které jsou každoročně součástí Země živitelky, zasazena lípa.

Poprvé v historii se v rámci Země živitelky představí ta nejlepší vína, která Česká republika nabízí a to v Pavilonu nejlepších vín České republiky. Vína, která budou prezentována na Země živitelce, jsou zároveň součástí posledního vydání Průvodce nejlepšími víny České republiky a tedy zárukou nejvyšší kvality. Vína si bude možné zakoupit, speciálně pro tuto příležitost bude zřízený sklad přímo v areálu.

V Budějcích se předvede i německý šampion Etos

Český svaz chovatelů masného skotu a jejich evropští partneři připravují na letošní Země živitelku unikátní prezentaci - European angus show, která bude probíhat na předvadišti v pátek 24. srpna. Němečtí chovatelé přivezou do Českých Budějovic celoněmeckého grand šampiona z letošní výstavy Angus Bundesschau, býka Etose.

Program na výstavištním předvadišti připravuje i Národní hřebčín Kladruby nad Labem s nejstarším českým plemenem a českým chovatelským unikátem starokladrubský koněm, Zemský hřebčinec Písek a Asociace svazů chovatelů koní České republiky.

Nechybí bohatý doprovodný program

Po celou dobu Země živitelky budou probíhat odborné semináře, programy i bohatý doprovodný i kulturní program. Loňský velmi úspěšný a rekordně navštěvovaný Dětský zemědělský svět bude i letos a to v ještě větším rozsahu.

Veškeré informace, podrobný program, možnosti parkování jsou na webu Země živitelka nebo na Facebooku.

A Budějcká Drbna pro zájemce, kteří chtějí vidět letošní nabitý agrosalon Země živitelka v Českých Budějovicích, při němž se prezentuje na patnácti hektarech výstavních ploch přes 550 vystavovatelů z více než dvaceti zemí, připravila ve spolupráci s českobudějovickým výstavištěm soutěž o vstupenky. 

Soutěž o vstupenky na výstavu Země Živitelka (23. - 28. srpna)

Tři čtenáři získají po jedné vstupence, která platí pro dvě osoby, na 45. ročník zemědělské výstavy Země živitelka, který se uskuteční od 23. do 28. na Výstavišti České Budějovice. Stačí jen do úterý 21. srpna do 10:00 hodin správně odpovědět na soutěžní otázku a čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Soutěž skončila

Na předvadišti Země živitelky proběhne první evropská show plemene angus. Návštěvníci se tak můžou těšit na jedno z nejčastěji chovaných plemen masného skotu typické bezrohostí. správně byla odpověď B.

Vstupenky vyhráli: Ondřej Malý, Milan Pulec a Alena Prokešová. Gratulujeme!

Autoři | Foto Výstaviště České Budějovice

Štítky soutěž, společnost, zemědělství, kultura, výstava, Země živitelka, České Budějovice, vstupenka, Česko, Drbna.cz, Slovensko, Zemský hřebčinec Písek, Národní zemědělské muzeum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Větší, pestřejší a zajímavější. Taková bude už pětačtyřicátá Země živitelka  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.