Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SOUTĚŽ: Přijďte do budějckého Clarionu ochutnat nejlepší české sekty a růžová vína

PR článek

Milovníky vín a skvělých pokrmů čeká v pátek 4. května od 18 hodin v českobudějovickém hotelu Clarion svátek. Vinařský projekt Král vín České republiky přiveze nejlepší tuzemské sekty a růžová vína. Na akci s názvem Den v růžovém jich představí přesně 238. A k nim šéfkuchař hotelu uvaří několikachodové degustační menu, složené z pokrmů vhodných k růžovým vínům. A ti, kteří přijdou v růžovém oblečení, budou mít šanci vyhrát karton francouzského růžového sektu a sadu degustačních skleniček.

Více k jedinečné akci uvedl ředitel vinařského projektu Král vín České republiky Branko Černý, kterého českobudějovičtí milovníci vín znají jako spoluorganizátora a zároveň moderátora Královského koštu, který se v budějckém  hotelu Clarion koná každoročně už sedm let.

Co je Den v růžovém?
Den v růžovém je veřejná, pultová, pochůzková degustace sektů a růžových vín. Sekty patří do soutěže Král vín České republiky a růžová vína do soutěže Jarovín rosé. Říkám to proto, že každý rok na podzim pořádáme v Českých Budějovicích Královský košt a jeho návštěvníci se diví, že na něm nemohou najít žádné „bubliny“. Nemohou, protože je najdou už na Dnu v růžovém. Kromě vín ochutnají skvělé pokrmy, které pro ně připraví šéfkuchař hotelu Clarion se svým týmem. Tady si dovolím upozornit, že degustační, několikachodové menu, není součástí vstupného, ale nikdo se nemusí bát, že bychom ho chtěli zruinovat. Jednotlivé chody budou nabízeny v degustačních porcích již od nějakých čtyřiceti korun. Ti, kteří přijdou v růžovém oblečení, a já pevně doufám, že v něm přijdou všichni, budou mít šanci vyhrát karton francouzského sektu a sadu degustačních skleniček v soutěži „O nejrůžovější pár“. A všichni se srdcem na pravém místě budou moct přispět sdružení Mamma Help, které podporuje ženy s rakovinou prsu a to tím, že si koupí Růžovou kremroli, kterou speciálně pro Den v růžovém připraví šéfcukrářka pražské restaurace Eska Ilona Tunková.

Kolik vín je možné na Dnu v růžovém ochutnat?
Do letošního ročníku soutěže Jarovín rosé přihlásili vinaři 208 růžových vín a do kategorie šumivých a perlivých vín soutěže Král vín České republiky 52 vín. Z nich 238 bude připraveno k ochutnání i na Dnu v růžovém a ochutnat je můžete klidně všechna.

Je součástí Dne v růžovém i občerstvení?
Ano, a jaké. Podle mě skvělé. Bez velkých řečí vás odkážu na fotoreportáž z loňského ročníku Dne v růžovém a tady vám odpřísáhnu, že ze všech osm loňských Dnů v růžovém bylo to českobudějovické nejlepší. Sice ho hosté nebudou mít v ceně vstupného, ale věřte mi, že nikoho koupí jednotlivých chodů nezruinujeme.  

Vína, která budou na Dnu v růžovém, jsou výhradně z České republiky?
Nakonec si dovolím malé překvapení. Odpověď zní ne. V Českých Budějovicích představí náš kamarád Milan Augustin, dovozce vín do České republiky a zároveň majitel českobudějovického Nevinného baru dobrou desítku vín svého oblíbeného rakouského vinaře Weingut Aigner. Takže návštěvníci budou mít příležitost ke srovnání. A budeme rádi, když se o své dojmy podělí na našem Facebooku.

Kdy a kde se Den v růžovém koná a kde si můžeme koupit vstupenky?
Budeme se na vás těšit v pátek 4. května od 18 hodin v hotelu Clarion v Českých Budějovicích, vstupenky si pořiďte včas nejlépe na našem e-shopu, protože jsou tam k mání i zvýhodněné vstupenky pro pár, nebo skupinu. A hlavně přijďte v růžovém oblečení.

Soutěž o vstupenky na Den v růžovém (4. května – 18:00)

Díky soutěži s Budějckou Drbnou mohou tři čtenáři vyhrát po dvou vstupenkách na Den v růžovém – veřejnou, pultovou, pochůzkovou degustai sektů a růžových vín. K účasti stačí prostřednictvím formuláře do čtvrtka 26. dubna do 10. hodiny zodpovědět následující otázku, se kterou vám pomůže Král vín, a pak už jen čekat na slosování. 

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže. 

Soutěž skončila 

Součástí letošního ročníku Krále vín je citát „Bůh stvořil vodu. Člověk stvořil víno.“ Jeho autorem je Victor Hugo. Správně je odpověď C. Po dvou vstupenkách vyhráli: Pavel Srnský, Martina Tušková a Dagmar Saláková. Gratulujeme!

Štítky gastronomie, společnost, soutěž, víno, Král vín, České Budějovice, sekt, růžové víno, pokrm, hotel, Česko, vstupenka, oblečení, restaurace, kremrole, Victor Hugo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Přijďte do budějckého Clarionu ochutnat nejlepší české sekty a růžová vína  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.