Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SOUTĚŽ: Vyhrajte večeři v Lovecké chatě nebo víkendový pobyt se snídaní a tříchodové menu

PR článek

Šéfkuchaři Martinovi Pudilovi není ani třicet let, ale zkušeností má na rozdávání. Je členem Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a také členem Národního týmu kuchařů a cukrářů. Vyhrál národní juniorskou soutěž Kuchař roku 2009. Zkušenosti nasbíral ve věhlasných pražských provozech Alcron nebo La Terrassa a od letošního ledna působí jeko executiv chef v restauracích Lovecká chata v Hluboké nad Vltavou a La Cave v Táboře. Tyto restaurace patří do skupiny LH Hotels.

Menu v restauraci Lovecká chata, která patří k čtyřhvězdičkovému Parkhotelu v Hluboké nad Vltavou, dostalo zbrusu nový kabát. Nový provozovatel vsadil na šéfkuchaře, který v jeho dalším hotelu v Táboře začínal a po dalších získaných zkušenostech se do něj po letech vrátil. Martin pro tuto „zvěřinovou“ restauraci vytvořil nový koncept menu založený hlavně na čerstvosti a jedinečnosti.

Zvěřina, kterou do restaurace dodává pardubická firma Šmidrkal, tvoří převážnou část jídelního lístku. Vybírat můžete mezi bažantím, kančím, dančím nebo jelením masem. Pro ty, kteří zvěřině neholdují tým kuchařů připraví pokrmy kuřecí, vepřové, husí nebo telecí. Vyberou si samozřejmě i vegetariáni a na své si přijdou lidé s intolerancí na lepek, protože ten neobsahuje většina nabízených jídel. „Pokud přijde rodina s dětmi a děti si nevyberou z jídelního lístku, určitě není problém pro ně připravit třeba oblíbený kuřecí řízek s bramborovou kaší,“ dodává Martin.

Menu je sestavené rovnou v kombinaci s přílohou. Vychutnat si můžete například kančí hřbet s restovaným krupicovým nákypem a liškovým ragout, jelení chuck roll dušený na merlotu s pečeným celerem a bramborovým pyré nebo roládu z bažanta s masovou nádivkou, konfitem z červeného zelí, bramborovými noky a pórkovou slámou. A pokud vám po předkrmu, polévce a hlavním chodu ještě zbyde místo, šéfkuchař doporučuje litý meruňkový koláč s mandlovou drobenkou.

Restaurace je momentálně otevřena v zimním zkráceném provozu ve všední dny od šestnácti, o víkendu od půl jedenácté vždy do deseti večer. Od května bude otevřeno na obědy již celý týden a připravena bude i denní nabídka o dalších třech jídlech ve stylu „hotovek“ jako je pečená kachna, nebo srnčí na smetaně. Menu a la carte ovšem není stálé, zhruba jednou za půl roku projde obměnou. S ohledem na očekávanou návštěvnost restaurace v hlavní sezoně by Martin rád rozšířil kuchařský tým, zájemci ho mohou kontaktovat telefonicky na +420 702 044 426.

Soutěž o víkendový pobyt na dvě noci se snídaní a uvítacím tříchodovým menu v některém z hotelů LH Hotels

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete soutěžit o víkendový pobyt na dvě noci se snídaní a uvítacím tříchodovým menu v některém z hotelů LH Hotels dle vlastního výběru (Parkhotel Hluboká nad Vltavou, hotel Dvořák v Táboře, hotel Jana v Přerově), nebo o voucher v hodnotě tisíc korun na libovolnou konzumaci v restauraci Lovecká chata v Hluboké nad Vltavou. Stačí do neděle 15. dubna do 10:00 správně odpovědět na soutěžní otázku a čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Soutěž skončila

Mezi zvěřinu nepatří telecí maso. Správně byla odpověď A.

Víkendový pobyt na dvě noci se snídaní a uvítacím tříchodovým menu v některém z hotelů LH Hotels dle vlastního výběru (Parkhotel Hluboká nad Vltavou, hotel Dvořák v Táboře, hotel Jana v Přerově) vyhrál Ondřej Punda. Voucher v hodnotě tisíc korun na libovolnou konzumaci v restauraci Lovecká chata v Hluboké nad Vltavou vyhrála Soňa Holubjáková. Gratulujeme!

 

Štítky soutěž, Lovecká chata, zvěřina, jídlo, Hluboká nad Vltavou, restaurace, chata, snídaně, hotel, Tábor, Alcron Hotel Prague, Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, večeře, Přerov, kuchař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Vyhrajte večeři v Lovecké chatě nebo víkendový pobyt se snídaní a tříchodové menu  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.