Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SOUTĚŽ: Proč ženy nedostávají květiny a když, tak jen na Valentýna?

PR článek

Svátek svatého Valentýna je už takové klišé. Vnímáme tři tábory lidí, kteří jej buď nenávidí, slaví nebo je pro ně 14. únor den jako každý jiný. Názorové přestřelky na téma prý amerického, avšak historicky anglosaského svátku, nás opět neminou.

Ať se řadíte do kterékoliv skupiny, poselství svátku jako takového je nevinné. Legenda říká, že díky smrti kněze Valentýna, který i přes zákaz Claudia II. tajně oddával mladé páry, slavíme svátek všech zamilovaných. Dáváme si šperky, čokolády, chodíme na romantické večeře a ženy většinou dostanou květinu.

Květina je zřejmě nejtypičtější valentýnkou. Která z dam někdy nedostala rudou růži? Je jednoduchým připomenutím toho, co snad v partnerském vztahu lidé cítí každý den. Dát či nedat na Valentýna je tak trochu měřítkem jeho úspěchu. Některým mužům se tato možná uměle vyvolaná povinnost protiví, některé ženy se raději naučily květiny odmítat s tím, že přece partner nemá utrácet za něco, co vydrží dva dny.

To, že většina z žen nedostane květiny častěji než na Valentýna nebo narozeniny, si tak trochu zapříčinily samy. Žádnému muži se nelíbí dívat se na to, jak jeho pečlivě vybraný puget opadává už druhý den po darování. Květina nestála málo. Tak raději žena řekne, ať ji příště nekupuje. A tady právě dělá chybu. Ta květina opadala, protože květy byly staré už týden před tím, než je šel koupit. Muž jistě vybral krásnou květinu. Vymyslel to, naplánoval, vyzvedl a za to velké díky. Jen šel do ne příliš kvalitně zásobeného květinářství. Ale jak má muž zrovna tohle vědět?

Stáří květiny v obchodě pozná laik jen stěží. Můžete osahat květ, zda je tvrdý, detailně prozkoumat list po listu, pravdou však zůstává, že v lednici v květinářství puget vydrží, ale doma si ho asi do lednice nedáte, a změna teploty je tím prvním, co urychlí jeho zkázu. V Květinách u viaduktu na křižovatce Rudolfovské třídy a Nádražní ulice v Českých Budějovicích na to šli jinak. Květiny sem téměř každý den dováží přímo ze skladu v Holandsku. Zavoláte si nebo objednáte on-line a do druhého dne vám puget připraví. Bez toho, aniž by květiny stály čtrnáct dní zavřené v lednici na prodejně. Další výhodou tohoto systému je i bezkonkurenční cena. Nemají zvadlý odpad, se kterým jiní floristé musí počítat v marži. A květina vám vydrží v kondici dva týdny, možná i déle podle druhu.

Do Květin u viaduktu, které najdete i na Facebooku, volá každých čtrnáct dní starší pán již v důchodu a nechává si připravit puget pro svou ženu. Jen tak, každé dva týdny, obdaruje tu po svém boku a děkuje za každou chvíli, která je ještě čeká. Kdyby mu květina vydržela dva dny, stěží by si mohl dovolit kupovat jich tolik, aby vázu na stole neměli prázdnou. Takže, dámy, neodmítejte květiny s tím, že nemá smysl kupovat je, protože nevydrží. Řekněte mužům, kde si nechat připravit ty čerstvé a třeba budete květiny dostávat i jindy než na Valentýna. Pak už to nebude jen o svátku zamilovaných, ale o svátku celý rok.

Parádní puget za dva tisíce korun z Květin u viaduktu může právě vám udělat radost i díky soutěži.

Soutěž o kytici za dva tisíce korun

Díky soutěži s Budějckou Drbnou může jeden čtenář vyhrát voucher v hodnotě dvou tisíc korun na kytici dle vlastního výběru. K účasti stačí prostřednictvím formuláře do pondělí 12. února do 10:00 hodin zodpovědět následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Soutěž skončila

Květiny u viaduktu vám připraví kytici do druhého dne. Správná byla odpověď B.
Kytici za dva tisíce korun vyhrál Jakub Horák. Gratulujeme!

 

Štítky Valentýn, květina, žena, dárek, svátek, květiny, Den svatého Valentýna, soutěž, Claudius II., Jakub Horák, Nizozemsko, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Proč ženy nedostávají květiny a když, tak jen na Valentýna?  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.