Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

SOUTĚŽ: Bratři Ebenové na tom budou dělat na třeboňském zámku

Třeboňský zámek se ve čtvrtek dočká vzácných hostů. Na pozvání Pavla Barnáše přijedou do „města ryb“ oblíbení bratři Ebenové. V rámci festivalu Okolo Třeboně vystoupí se svými osobitými písněmi ve 20:00.

V době vydání alba Malé písně do tmy bylo bratrské trio – Marek, Kryštof a David – na české hudební scéně svým přístupem zcela ojedinělé. Synové významného hudebního skladatele Petra Ebena dostali klasické hudební vzdělání, zároveň však vstřebávali vlivy moderní folkové, jazzové a rockové muziky.

Svou schopností čerpat ze všech těchto zdrojů a umění používat různé neobvyklé hudební nástroje, vznikl absolutně netradiční, na české scéně nenapodobitelný „ebenovský zvuk“. Navíc ve spojení s výjimečnými texty Marka byli bratři Ebenové pro folkovou scénu zjevením. Mezi nejznámější patří album Já na tom dělám, které nese i stejnojmenný singl.

Kromě bratrů Ebenových tvoří kapelu rytmika působící mimo jiné v kapele ETC Vladimíra Mišíka – Jiří Veselý (basová kytara, akordeon), Jiří Zelenka (bicí, perkuse) a Pavel Skála (akustické a elektrické kytary). Kapelu dnes již neodlučně doplňuje vynikající jazzový kontrabasista Jaromír Honzák.

Hostem třeboňského koncertu na zdejším zámku je i Martina Trchová & Trio, kapela, jež je držitelkou žánrové ceny Anděl 2016. Nabídne výrazný hlas, jazzovou i klasickou kytaru, hladivý tón kontrabasu a pestrou rytmika. Texty s aranžemi na hranicích jazzu, blues, folku, latiny a šansonu mapují hloubku lidské duše. Křehké výpovědi ale střídají i texty chrlené s hiphopovou kadencí.

Soutěž o vstupenky na koncert bratrů Ebenových (27. 7. – 20:00)

Díky soutěži s Budějckou Drbnou může pět čtenářů vyhrát dvě vstupenky na koncert bratrů Ebenových. K účasti stačí prostřednictvím formuláře do středy 26. července do 12. hodiny zodpovědět následující otázku a pak už jen čekat na slosování. 

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.  

Soutěž skončila!  

Nejstarší z bratrů Ebenových je Kryštof. Správně byla odpověď B. Po dvou vstupenkách na koncert bratrů Ebenových vyhráli: Vítězslav Novák, Jan Trnka, Karel Haider, Radka Jůzková a Zdeňka Kösslová. Gratulujeme!

Aktuální zpráva pro všechny, kteří se chystají na koncert bratrů Ebenů v Třeboni. Kvůli očekávanému dešti a chladu přesunou pořadatelé čtvrteční koncert do zastřešených prostor kulturního centra Roháč

Štítky soutěž, zámek, Petr Eben, koncert, hudební skupina, vstupenka, Třeboň, festival, Vladimír Mišík, Jiří Veselý, Jiří Zelenka, Pavel Skála

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Bratři Ebenové na tom budou dělat na třeboňském zámku  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.