Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

SOUTĚŽ: Valmont, nový balet před otáčkem

Valmont je jméno ústřední postavy světoznámého příběhu psaného v dopisech Nebezpečné známosti. Tento román převedl do tanečního jazyka choreograf Libor Vaculík pro Národní divadlo v Praze v roce 2014. A teď ho bude uvádět v premiéře baletní soubor Jihočeského divadla před Otáčivým hledištěm Český Krumlov.

Příběh o cynických šlechticích na hudbu F. Schuberta a P. Vaskse je inscenace na pomezí tanečního divadla a činohry. Libor Vaculík nešokuje výpravným dílem, ale naopak se zaměřuje na jemné, citlivé vykreslení jednotlivých charakterů postav.

Balet Valmont v choreografii a režii Libora Vaculíka, který zpracoval tento známý příběh na pomezí tanečního divadla a činohry s použitím hudby F. Schuberta a P. Vaskse přímo pro baletní soubor Jihočeského divadla a specifickou scénu českokrumlovského otáčivého hlediště. Pět baletních představení mohou diváci navštívit od 26. do 30. července.

Soutěž o vstupenky na baletní představení Valmont (30. 7. - 21:30)

Díky soutěži s Budějckou Drbnou mohou tři čtenáři vyhrát dvě vstupenky na baletní představení Valmont. K účasti stačí prostřednictvím formuláře do čtvrtka 20. července do 16. hodiny zodpovědět následující otázku a pak už jen čekat na slosování. 

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.  

Soutěž skončila!  

Choreografem a režisérem baletu Valmont je Libor Vaculík. Správně byla odpověď C. 

Po dvou vstupenkách na baletní představení Valmont vyhráli: Milan Duda, Stephanie Sezemská a Martina Kaňková. Gratulujeme!

Autoři | Foto jihoceskedivadlo.cz

Štítky otáčivé hlediště, Český Krumlov, Valmont, balet, soutěž, představení, vstupenka, Jihočeské divadlo, Národní divadlo v Praze, Otáčivé hlediště Český Krumlov, divadlo, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Valmont, nový balet před otáčkem  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.