Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

SOUTĚŽ: Karlovarsko přijede na jih Čech potvrdit senzační úspěch z Poháru CEV

Návrat jako hrom! Do Českých Budějovic se tři kola před koncem v rámci 20. kola UNIQA volejbalové extraligy vrátí bývalý reprezentační kapitán Ondřej Hudeček. Nenastoupí však v dresu Jihostroje, ale do boje povede rozjetý VK ČEZ Karlovarsko. Duel začíná ve Sportovní hale už v 17 hodin, protože po jeho skončení se uskuteční Volejbalový ples.

Západočeský celek je ve vynikající formě a především na evropské scéně ničí konkurenci. Naposledy to odnesl ruský Surgut, poslední finalista Poháru CEV. Karlovarsko doma navázalo na překvapivou výhru z Uralu a docela snadno postoupilo už do čtvrtfinále druhé nejprestižnější klubové soutěže v Evropě.

Ještě předtím celek Jiřího Nováka nedal šanci Odoleně Vodě a zvítězil v 19. kole UNIQA volejbalové extraligy jasně 3:0 na sety. Prakticky si tak potvrdil minimálně druhé místo po základní části. Na první Kladno už to ale asi stačit nebude, ztráta je šestibodová a zbývají tři duely. „Spokojenost se třemi body, první dva sety jsme hráli, co jsme chtěli, třetí set jsme naší lehkovážností nechali dojít až do koncovky, ve které už jsme měli problémy, protože Odolena Voda ucítila šanci a začala hrát výborně. Ale naštěstí jsme to zvládli ukončit ve třech setech,“ uvedl po střetnutí Novák.

V tomto kole naopak poprvé jako hlavní trenér neuspěl René Dvořák. Jihostroj vůbec nezvládl střetnutí v Brně a prohrál ve čtyřech sadách. „Nás Brno drželo trochu servisem. Hůř jsme si přihráli a z toho pramenil náš horší útok. První dva sety nás trápil i vlastní servis, pak taky útok na ztrátu, i když vím, že s tím máme pořád obrovský problém,“ hodnotil na jihu Moravy kouč Českých Budějovic.

Jihočeši si ale nemohou dovolit v posledních třech utkáních ztratit jakékoliv body. Pouze díky většímu počtu vítězství drží bronzovou příčku před Příbramí, na pátém místě dotírá Brno, jež je jen o bod pozadu. Na dostřel jsou šestý Liberec a sedmá Ostrava, oba celky mají 31 bodů, tedy o tři méně než Jihostroj. Zatím tedy není jasné, z jaké pozice půjdou týmy do play-off.

Měření sil 20. kola UNIQA volejbalové extraligy mezi VK České Budějovice a VK ČEZ Karlovarsko začíná ve Sportovní hale v sobotu už v 17 hodin. Řídit jej bude rozhodcovská dvojice Záhorcová – Kvarda. Přímým přenosem ho bude přenášet i portál TVCOM.cz. Po skončení souboje se v KD Slavie uskuteční tradiční Volejbalový ples.

VK České Budějovice – VK ČEZ Karlovarsko, sobota 18. února od 17:00

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát čtyři vstupenky, které si mezi sebe rozdělí dva čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane dva lupeny. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do sobotní 10. hodiny následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Soutěž byla ukončena. Výherce budeme kontaktovat.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Karlovarský kraj, VK Jihostroj České Budějovice, soutěž, Česko, ČEZ, Česká volejbalová extraliga mužů, Ondřej Hudeček, Volejbal Brno, Aero Odolena Voda, Jiří Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Karlovarsko přijede na jih Čech potvrdit senzační úspěch z Poháru CEV  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.