Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SOUTĚŽ: Kazincbarcika bude posledním letošním soupeřem. Jihostroj má ve Vyzývacím poháru postup na dosah

Tečku za rokem 2016 udělají volejbalisté Českých Budějovic v odvetném utkání 1. kola Vyzývacího poháru. K postupu přes maďarský celek Vegyész RC Kazincbarcika jim stačí po venkovní výhře 3:0 na sety získat už jen dvě sady. Zvládnou Jihočeši dotáhnout do úspěšného konce úvodní měření sil v pohárové Evropě?

Za necelé dva týdny, které uplynuly od úvodního střetnutí v Maďarsku, předvedli hráči Kazincbarciky ve čtyřech zápasech nevyrovnané výkony. Přestože z nich třikrát vyšli vítězně. Po porážce od Jihostroje si Vegyész nejprve spravil chuť v dalším kole nejvyšší soutěže, když vyhrál 3:1 na sety v Budapešti u místního MAFC, poté ale přišel fatální výpadek v rámci Maďarského poháru.

Nad jejich síly totiž byli v dvojutkání volejbalisté Szolnoku, kteří se aktuálně nacházejí na páté příčce maďarské ligy. Szolnok zvládl domácí souboj ve třech setech a byl na dobré cestě za postupem. Kazincbarcika navíc v pondělní odvetě nezvládla první dvě sady a o postupujícím ze čtvrtfinále bylo rozhodnuto. Mezi duely Maďarského poháru se ještě vklínil ligový souboj s reprezentační „devatenáctkou“, jež Vegyész zvládl venku hladce ve třech setech.

Do základní sestavy maďarského vicemistra se vrátil zkušený nahrávač a kapitán Miklós Toronyai. V předchozích utkáních byl první volbou trenéra Sándora Tomy spíše Péter Kecskeméti. Za očekáváním zůstal v duelech Maďarského poháru i srbský smečař a jeden z tahounů týmu Nebojša Januzovič. I přes vypadnutí však Kazincbarcika prohání Kaposvár na čele maďarské ligy a ztrácí na něj pět bodů.

Naopak Jihostroj se od porážky v Karlovarsku rozehrál do skvělé formy a ve třech utkáních včetně zápasu Vyzývacího poháru neztratil ani jeden set. Kromě maďarského výběru si vylámaly zuby i celky Zlína a ČZU Praha. „Rádi bychom pokračovali ve výkonech a dohráli sezonu úspěšně. Chtěli bychom postoupit,“ přeje si kouč Jihostroje Jan Svoboda.

K postupu do dalšího kola, kde by na Jihostroj čekal buď izraelský klub Maccabi Tel-Aviv, nebo kosovský tým KV Luboteni Ferizaj, potřebují českobudějovičtí volejbalisté uhrát ve Sportovní hale dva sety. Nemusí to být jednoduché, přesto role favorita leží na domácích hráčích. „Je otázkou, jak soupeř zvládne cestování, zvykne si na halu a prostředí... Prostě tak, jak to v pohárových utkáních bývá. Myslím, že ale výhoda je na naší straně. Poslední dva zápasy jsme tady odehráli velmi dobře. Těšíme se a chceme fanouškům předvést dobrý volejbal,“ doplňuje Svoboda.

Odveta prvního kola Vyzývacího poháru mezi VK České Budějovice a Vegyész RC Kazincbarcika začíná ve Sportovní hale 21. prosince od 18 hodin. Řídit jej bude Jaroslaw Makowski z Polska, asistovat mu bude Cevril Ebru Ayata z Turecka. 

VK České Budějovice – Vegyész RC Kazincbarcika, středa 21. prosince od 18:00

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát čtyři vstupenky, které si mezi sebe rozdělí dva čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane dva lupeny. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do středeční 11. hodiny následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

Oba týmy spolu zatím sehráli tři sety. Správně tedy byla odpověď A.

Dvě volné vstupenky na dnešní utkání vyhráli čtenáři Michal Marek a Michal Voldřich. Blahopřejeme!

Foto Pavel Tvrdý

Štítky soutěž, VK Jihostroj České Budějovice, volejbalista, Jihostroj, Evropa, České Budějovice, Jan Svoboda, Szolnok, Maďarsko, Budapešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Kazincbarcika bude posledním letošním soupeřem. Jihostroj má ve Vyzývacím poháru postup na dosah  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.