Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

SOUTĚŽ: Jihostroj čelí konci v semifinále. V pátek bude bojovat o návrat série do Brna

Volejbalisté Českých Budějovic stojí před obtížným úkolem. Musí třikrát v řadě zvítězit, aby se probojovali do finále UNIQA volejbalové extraligy. V jakémkoliv jiném případě jejich cesta za vysněným titulem končí. Navíc jsou decimováni zraněním Sobotky a nemocí Kryštofa. Možnost vrátit sérii do Brna budou mít v pátek před vlastním publikem ve Sportovní hale.

Jihomoravané se před svými fanoušky rozjeli ke skvělým výkonům. Vítězi základní části dovolili pouze jeden set a ani náznakem nepřipustili možnost, že by si Jihostroj z horké brněnské půdy odvezl alespoň jedno vítězství. „V prvním setu jsme byli o něco horší než Budějovice. Zachránil nás Martin Licek, který šňůrou servisů otočil koncovku. Myslím si, že to ovlivnilo průběh celého zápasu. Pak už jsme byli o poznání lepší, bohužel jsme si trochu zdramatizovali konec druhého setu, ale ve třetím jsme s přesilou na síti soupeře přehráli a zvítězili. Jsem za to moc rád,“ mluvil po čtvrtém utkání kouč Brna Ondřej Marek.

Jeho volejbalistům vyšlo vše, na co sáhnuli. Životní formu chytil Nicholas Castello na liberu, dirigentské taktovky se ujmul nahrávač Zdeněk Haník, který je klíčovou postavou celého semifinále. Největší problémy však českobudějovickým hráčům činí ruský univerzál Sergej Andrianov. Už v prvním duelu ve Sportovní hale bodoval hned pětadvacetkrát, ale ve třetím zápase navýšil své skóre ještě o dva body. Tím stanovil svůj nejlepší výsledek v této sezoně. Silný je navíc jak na servisu, tak na bloku.

Vyhrát tři utkání v řadě proti rozjetému Brnu, to bude těžký oříšek i pro partu trenéra Jana Svobody. Z oslabené šatny Jihostroje přesto zní: „Budeme bojovat. Chceme v pátek vyhrát!“ Nadále se však bude muset tým obejít bez blokaře Vladimíra Sobotky a libera Martina Kryštofa. Zatímco Sobotku dokázal nahradit sedmnáctiletý kadet Josef Polák, na liberu se zatím vystřídali Michálek, Kuliha i Fila. Na těch ale bylo znát, že jim tato pozice není vlastní.

Kdo se v jiném dresu objeví v pátek, zatím Svoboda nechává otevřené. „Už jsme vyzkoušeli všechny varianty. Zatím nemám jasno,“ zmiňuje. Naopak ví, co Jihostroj musí změnit. „Kvalitu. Kluci bojují, ale nejvíc nás trápí útok. Tam prohráváme,“ doplňuje. A s tím se nedá nic jiného než souhlasit. Rozdíl mezi Andrianovem a Michálkem, nejvíce bodujícími hráči třetího semifinále, byl deset bodů. „Je to teď jejich ústřední hráč, jak na servisu, tak na útoku,“ dodává Svoboda.

Páté semifinále začíná v českobudějovické Sportovní hale v pátek od 18 hodin. Řídit jej bude dvojice Hudík - Kovář. Přímý přenos bude přenášet portál TVCOM.cz.

Soutěž o vstupenky

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát čtyři vstupenky na páté semifinále, které si mezi sebe rozdělí vždy čtyři čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane po jednom lupenu. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do páteční 14. hodiny následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

Jihostroj uhrál v Brně jen jeden set. Správně je tedy odpověď B.

Po jedné vstupence na středeční zápas vyhráli čtenáři Marek Pitra, Jaroslav Fojtl, Andrea Mašková Martin Erhard. Blahopřejeme!

Kolik setů uhrál Jihostroj dohromady ve 3. a 4. semifinále?

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Brno, soutěž, semifinále, Jihostroj, České Budějovice, Vladimír Sobotka, sportovní hala, Martin Kryštof, Uniqa Insurance Group, Česká volejbalová extraliga mužů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Jihostroj čelí konci v semifinále. V pátek bude bojovat o návrat série do Brna  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.