Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

SOUTĚŽ: Play-off začíná! První překážkou v cestě za úspěchem je Zlín

Zapomeňte na základní část. Tohle je úplně jiná soutěž! Českobudějovičtí volejbalisté vstupují do vyřazovacích bojů o trofej pro mistra UNIQA volejbalové extraligy. Tu obhajují hráči VK Dukla Liberec. V cestě za jejím ziskem stojí v rámci čtvrtfinále play-off první soupeř - VSC Fatra Zlín.

Svěřenci Romana Macka se do bojů o nejvyšší příčky kvalifikovali za minutu dvanáct. Rozhodlo o tom jejich vítězství v posledním kole základní části proti Příbrami. Přitom led mezi úspěchem a neúspěchem byl opravdu tenký. Naštěstí pomohlo Zlínským kritérium většího počtu výher, které odsunulo Odolenou Vodu se stejným počtem bodů do play-out.

„Poctivě odmakané a zasloužené vítězství po oboustranně výborném výkonu před plnou halou,“ popsal výhru Macek. Jeho tým se tak dobře naladil před sérií, kde může jenom získat. Ve vzájemných zápasech totiž s Jihostrojem v probíhající sezoně dvakrát prohrál, ačkoliv byl prvním týmem, který jej obral alespoň o bod.

Přestože se Fatra v základní části umístila až osmá, její kádr určitě nelze podceňovat. Jihočechům se ve Sportovní hale představí dobře známý Robert Hupka, který ještě v minulém ročníku oblékal černobílý dres. Oproti Zlínu, kde hraje na pozici smečaře, však naskakoval na liberu. Tento post má zase pokrytý zkušený harcovník Přemysl Obdržálek. Zapomínat by se ale také nemělo na reprezentačního smečaře Jiřího Vašíčka a na univerzála Pavla Koláře, pátého nejvíce bodujícího hráče extraligy.

České Budějovice sice měly před posledním střetnutím s Ostravou velmi dobrou výchozí pozici pro uhájení prvního místa před Libercem, přesto se jim povedlo obstojně zahrát na nervy domácích fanoušků. Když už to totiž vypadalo, že po nevydařeném prvním setu nepřipustí Jihostroj další ztrátu, přišlo selhání na konci čtvrté sady a tie-break. A v něm to dlouhou dobu nevypadalo vůbec dobře.

Nakonec však závěr dopadl ve prospěch černobílých, kteří tak díky většímu počtu výher mohli být s úspěchem v základní části spokojeni. „Rozhodovalo se v koncovkách. Jestli se do toho někdo trefil, nebo šel razantně. Musím říct, že jsem nezažil takové utkání, abychom byli asi devatenáctkrát v síti. Udělali jsme strašně nevynucených chyb. Jsem rád za domácí neporazitelnost, těšíme se na play-off a na Zlín se připravíme. Obě utkání v základní části jsme s ním zvládli, ale nebude to jednoduchý soupeř. Chceme se soustředit na náš výkon,“ měl jasno kouč Jihočechů Jan Svoboda.

Jisté je, že Jihostroj musí, i přes vybojovanou výhodu domácího prostředí pro začátky všech možných sérií letošního play-off, zabrat a navázat na hru z úvodu sezony. A k tomu potřebuje do posledního místa zaplněnou Sportovní halu. Diváky může těšit, že se pro vyřazovací část nemění ceny vstupného. Navíc se do programu, podobně jako v prvním kole proti Liberci, zapojí jednotlivé prvky zábavy, které ještě podpoří atmosféru v ochozech. Těšit se například můžete na LED obrazovku, zajímavosti o jednotlivých hráčích týmu nebo na soutěže o věcné ceny. Klub také pro samotné play-off představil speciální logo.

První čtvrtfinálové utkání proti VSC Fatra Zlín začíná ve Sportovní hale ve středu 16. března od 18 hodin. Řídit jej bude rozhodcovská dvojice Kořenek - Buchar. Přímým přenosem poběží rovněž na portálu TVCOM.cz. O den později se ve stejný čas potkají oba celky podruhé. Tentokrát pod dohledem dvojice Kvarda - Kořenek. I tento duel přinese živě portál TVCOM.cz.

Rozpis čtvrtfinále play-off UNIQA volejbalové extraligy:

16. března (18:00): VK České Budějovice - VSC Fatra Zlín (1. utkání)
17. března (18:00): VK České Budějovice - VSC Fatra Zlín (2. utkání)
20. března (17:00): VSC Fatra Zlín - VK České Budějovice (3. utkání)
21. března (17:00): VSC Fatra Zlín - VK České Budějovice (4. utkání)
23. března (18:00): VK České Budějovice - VSC Fatra Zlín (případné 5. utkání)
25. března (17:00): VSC Fatra Zlín - VK České Budějovice (případné 6. utkání)
27. března (18:00): VK České Budějovice - VSC Fatra Zlín (případné 7. utkání)

Soutěž o vstupenky

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát čtyři vstupenky na první a i na druhé semifinále, které si mezi sebe rozdělí vždy čtyři čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane po jednom lupenu. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do středeční 10. hodiny následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

Jihostroj jde do play-off z 1. místa. Správně je tedy odpověď B.

Po jedné vstupence na středeční zápas vyhráli čtenáři Vladislav Filip, Jaroslav Kraus, Milan Varys a Veronika Šílová. Po jedné vstupence na čtvrteční zápas vyhráli čtenáři Hana Šimková, Roman Veselý, Zlata Vopalecká a Jana Tinavská. Blahopřejeme!

Foto Dominik Svoboda

Štítky soutěž, Zlín, VSC Fatra Zlín, playoff, VK Jihostroj České Budějovice, Uniqa Insurance Group, Česká volejbalová extraliga mužů, VK Dukla Liberec, Jihostroj, vstupenka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Play-off začíná! První překážkou v cestě za úspěchem je Zlín  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.