Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

SOUTĚŽ: Hlavně nepodcenit soupeře! Proti Praze bude Jihostroj stále bez Maciela

Výkony jako na houpačce vykazují ve druhé polovině základní části UNIQA volejbalové extraligy hráči VK České Budějovice. Z posledních tří utkání zvítězili pouze jednou, doma proti Kladnu. K odčinění je především porážka v Příbrami, kde vicemistr jednoduše na houževnaté kocoury nestačil. Zápas s poslední ČZU Praha se jeví jako ideální příležitost.

Univerzitní volejbalisty trápil v posledním ligovém kole stejný problém jako Jihostroj na hřišti Liberce. Svěřenci Rafaela Petryho vedli již 2:0 na sety a kráčeli za druhým tříbodovým vítězstvím. Kladno však protočilo sestavu a s odlišnou hrou soupeře se domácí nedokázali vypořádat. Velkou zbraní nováčka byl univerzál Křesťan, zatímco útok Pražanů již tak úspěšný nebyl. Skulinky nacházeli hosté i v obraně ČZU na síti.

„Na bloku jsme v posledních třech setech byli nuloví oproti útoku Kladna. Křesťan otočil zápas, a to nás stalo tři body,“ smutnil po utkání brazilský kouč univerzitního celku Rafael Petry. Radost z vítězného duelu zažil pouze jednou, před měsícem a půl doma volejbalisté z hlavního města překvapivě udolali Příbram ve třech sadách. Nejhorší bilance z celé soutěže je ale řadí na poslední místo tabulky.

Českobudějovičtí hráči nyní nezažívají své nejlepší období. Těžko soudit, kde přišel onen zlom. Zda je to vypadnutí z Poháru CEV s Dürenem, nebo až ztracené dvousetové vedení v Liberci. Výkony celého týmu jsou však momentálně daleko za  očekáváním a za schopnostmi jednotlivých volejbalistů. Trápení bylo dokonáno v posledním kole vůbec první prohrou bez bodového zisku. Příbram byla doma jasně lepší a povolila Jihostroji pouze jeden set.

„Mrzí nás ztráta bodů. Řekl bych, že jsme nepodali vůbec dobrý výkon, to je první věc, za kterou nemůžu družstvo pochválit. Druhá věc je, že jsme nedokázali nahradit našeho univerzála a příděl bodů, na který je družstvo zvyklý. To byly hlavní dva důvody, proč jsme neuspěli,“ mluvil po duelu kouč Českých Budějovic Jan Svoboda. Bez Daniela de Souzy Maciela se navíc Jihočeši budou muset obejít i proti ČZU Praha, protože brazilský univerzál má při zánětu podkolenní šlachy naordinován klid.

Sobotní střetnutí nabídne první rozehru v 18 hodin. Pískat ji bude rozhodcovská dvojice Marschner - Renčín. V případě, že se do Sportovní haly nedostanete, bitvu prvního s posledním uvidíte živě na portálu TVCOM.cz.

Soutěž o vstupenky

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát čtyři vstupenky, které si mezi sebe rozdělí čtyři čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane po jednom lupenu. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do sobotního poledne následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

ČZU Praha má 7 bodů. Správně byla možnost A.

Po jedné volné vstupence na dnešní utkání vyhráli čtenáři Kristýna Božovská, Šárka DavidováLenka Haková Lukáš Kadlec. Blahopřejeme!

Foto Dominik Svoboda

Štítky Praha, soutěž, Jihostroj, Kladno, Příbram, VK Jihostroj České Budějovice, Uniqa Insurance Group, Česká volejbalová extraliga mužů, volejbalista, Česká zemědělská univerzita v Praze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Hlavně nepodcenit soupeře! Proti Praze bude Jihostroj stále bez Maciela  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.