Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nejlepší zvuk v jižních Čechách. Klub K2 se dnes ukáže v novém kabátě

O tom, že byl klub K2 přes léto uzavřený a těžce se v něm dřelo, ví každý, kdo se zajímá o hudební scénu v Českých Budějovicích. Co se uvnitř po celou dobu dělo, nikdo neví. Budějcké Drbně to nedalo a vyrazila na průzkum. Uvnitř všeho mumraje odchytla jednoho z majitelů Lukáše Michala a trochu ho vyzpovídala.

Proč jste se rozhodl pro rekonstrukci K2?
V klubu jsem nejdříve působil šest let jako DJ, potom jsem tam tři roky připravoval program a v roce 2015 jsme K2 s kolegou odkoupili od bývalého majitele s tím, že uvidíme, jak se nám půl roku bude dařit, a když to bude dobrý, tak klub opravíme.

Jak dlouho rekonstrukce trvala?
Začali jsme asi 26. června a dnes bude slavnostní otevření.

Co všechno se v klubu změnilo?
Kompletně všechno. Vzali jsme to od podlah, stěn, osvětlení, toalet až přes zvuk. Troufám si říct, že budeme mít nejlepší zvuk v jižních Čechách. Stejný uslyšíte třeba na koncertech Madonny, je to zvuk, který se používá při venkovních koncertech a my ho budeme mít v klubu.

Spolupracovali jste při rekonstrukci s architektem?
Pár jsem jich oslovil, ale nebyla s nimi domluva podle mých představ, takže jsem spolupráci nakonec zrušil. Dopadlo to tak, že jsem uvnitř seděl od rána do noci a nakonec jsem si to všechno vymyslel sám. 

Byla rekonstrukce drahá? 
Částka není ani nízká, ani nesmyslně vysoká, ale jelikož máme šikovný český ručičky, tak jsme si spoustu věcí udělali sami. Já osobně jsem v klubu trávil 25 hodin denně a kamarádi místo k vodě chodili bourat zdi a pomáhat, za což jim moc děkuji.


K2 při rekonstrukci

Co se vám při přestavbě povedlo, z čeho máte největší radost? A je i něco, co se nemělo stát?
Povedlo se nám dvakrát trefit vodu a dvakrát elektriku. Jinak jsem určitě nadšený ze skvělého zvuku a nového podia, u kterého bude moci divák stát ze všech možných stran a tím si tak lépe vychutná koncert své oblíbené kapely. Také mě moc baví kombinace světel a dobrého baru.

Chystáte nějaké změny v nápojích?
Určitě rozšíříme nabídku drinků, ale rozhodně nebudeme dělat koktejl bar. Chceme se držet normální cenové hladiny. Nestane se, že bychom na víkend například zdražovali ceny. Zaměřujeme se hlavně na studenty a chceme, aby pro ně bylo jak vstupné, tak pití dosažitelné a hudbu si tak díky tomu mohli pořádně užít.

Budou zase slevy na ISIC kartu?
Určitě zase na vstupy, ale naše filozofie je taková, že za kulturu by měl každý člověk platit. Nechceme dělat kulturu zadarmo.

A jak to bude s kouřením? Bude nadále K2 kuřácká, nebo ne?
To je dilema. Pořád jsme se ještě nerozhodli. Počítali jsme s tím, že vyjde v platnost zákon o zákazu kouření, ale zatím ještě není schválen, takže předpokládám, že vše necháme při starém a uvidí se. Ale nejspíš to bude pro návštěvníky překvapením, protože my sami jsme se ještě nevyhranili.

Jaké máte plány s klubem K2 do budoucnosti?
Rozhodně se budeme zaměřovat hlavně na studenty. Spolupracujeme s Jihočeskou univerzitou v Českých Budějovicích a VŠTE. Víkendy budou multikulturní. To znamená, že nechceme z klubu udělat diskotéku. Reprodukovaná hudba bude, ale ve vyšší míře budou probíhat živé koncerty a hraní DJ's. Také bychom v létě chtěli pořádat více akcí před sokolovnou. Jak to bude do budoucna asi vypadat, budou mít všichni možnost zažít při slavnostním otevření.

A to bude probíhat jak?
Dnes bude před sokolovnou připraven program nejen pro studenty, ale i třeba pro rodiny s dětmi. Vystoupí Wild Sticks, Lucka Šimková bude mít pole dance show, bude i exhibice na kolech a chybět nebude překvapení. V deset hodin večer se pak akce přesune dovnitř, kde bude hrát drum&bass.

Štítky Jihočeský kraj, rekonstrukce, České Budějovice, Lukáš Michal, koncert, ISIC, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepší zvuk v jižních Čechách. Klub K2 se dnes ukáže v novém kabátě  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.