Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Českobudějovické hip-hopové duo Dave a Sony vydává nové album

Příběh Davida Raka a Jakuba Samce, umělecky Dave a Sony, začíná v roce 2007, kdy kluci začali naplno dělat to, co je baví. Skládat vlastní písně. Od té doby se jejich jména začala objevovat víc a víc. Nyní se jedná o uskupení, které v Českých Budějovicích zná velké množství převážně mladých lidí. Kluci si během doby, co skládají písně, pozvali velkou spoustu hostů, jako například zpěváky Lukáše Randáka a Dominiku Košťálovou, složili hymnu radiu Kiss Jižní Čechy nebo vystoupili na velké řadě koncertů. Teď ale vychází nové album a Budějcká Drbna vyzpovídala Davida Raka, aby o desce něco prozradil.

Davide, kolikáté je to album, a jak dlouho jste na něm se Sonym pracovali?
Proces je už naše třetí studiové album. V roce 2011 vyšlo album Za oponou a vloni Consilium. Na Procesu jsme makali asi nejkratší dobu, ale o to intenzivněji. Impuls k natočení alba přišel na přelomu let 2014 a 2015. 

Jsou v albu nějaké nové myšlenky a pocity?
Název desky přesně vystihuje její obsah - Proces. Kdybych to měl vyjádřit jinými slovy, bylo by to asi slovo změna, to je ústředním tématem alba. Na přelomu roku se v nás něco kompletně změnilo, a to nejen hudebně, ale i v osobních životech. Začali jsme věci vidět, chápat a dělat trochu jinak a procházeli nějakým procesem změny, proto album nese tento název. Proces jsou nový Dave a Sony, alespoň tak to bereme.

Už se Sonym děláte hudbu nějaký pátek. Kam všude jste se podívali a co nejzajímavějšího jste zažili?
Je pravda, že jako Dave a Sony existujeme už od roku 2007 a prožili jsme za ta léta spoustu zajímavých věcí. Samozřejmě byly krásné momenty, na které bude člověk navždy vzpomínat, a byly i ty špatné. Myslím, že největší zážitek je pro nás asi celý tenhle půl rok, kdy jsme se do muziky naprosto ponořili a makali na ní opravdu denně. Z těch posledních zážitků bych asi vyzdvihl natáčení klipu Svoboda z alba Proces, které jsme si ohromně užili a zamilovali se během něho do motorek. Super bylo také vystoupení na charitativní akci Daruj hračku v prosinci, kdy po odehrání skladby Sám, jejíž klip se dotýká tématu hendikepovaných, přišly opravdu silné momenty. To jsou ty věci, na které člověk nikdy nezapomene, a důvod, proč tu hudbu dělá.

Co říkáte na budějcké fanoušky?
My tu hráli zrovna nedávno v Metropolu a lidi byli úžasný! Musíme je pochválit. Celkově jsem už mockrát za život slyšel od spousty lidí, že tady na jihu je nejlepší publikum.

Kde vás teď mohou lidé slyšet?
Zrovna o víkendu máme dva koncerty, v pátek na Lipně a v sobotu na festivalu Just Life v Hradci Králové. Co bych ale chtěl opravdu vyzdvihnout, je křest nového alba Proces, který proběhne 25. července v ArtIGY. Akce se uskuteční brzy, vystoupení bude v čase od 18 do 21 hodin, a pak se všichni přesuneme na afterparty do jednoho z místních klubů. Tahle akce je naprotosto zdarma a my uděláme všechno proto, aby to byla velká show a lidi si ji užili. Doufám, že se tedy všichni uvidíme. Veškeré informace o akcích, ale i všech ostatních věcech můžou lidi najít na našem Facebooku nebo webu.

Chtěl bys něco vzkázat čtenářům Budějcké Drbny?
Lidem bych rád vzkázal, ať se mají tak, jak si přejí, a poděkoval všem, kteří nás jakkoliv podporují nebo mají jen naši hudbu rádi.

Soutěž o podepsané album Proces

Díky soutěži s Budějckou Drbnou může osm čtenářů vyhrát podepsané album Proces od uskupení Dave a Sony. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do 8. července následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

SOUTĚŽ SKONČILA

Debutové album bylo vydáno v roce 2008. Správně je tedy odpověď 8.

Podepsané CD Proces vyhráli čtenáři Dita ČiperováVáclav Šrajer, Monika Vondrková, Anna Hejdová, Dominik Snížek, Robin Píštěk, Iveta Šrámková a Tomáš Pavlů. Gratulujeme!

Autoři

Štítky Sony, Drbna.cz, Dominika Košťálová, České Budějovice, Jihočeský kraj, hudba, soutěž, Facebook, Dům kultury Metropol, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovické hip-hopové duo Dave a Sony vydává nové album  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.