Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Black Velvet Suicide: Na hledání vlastní cesty k muzice jsou lidé bohužel příliš líní

Energický stoner rock má už nějakou dobu zástupce i v jihočeské krajské metropoli. Mladí muzikanti z Black Velvet Suicide letos představili povedený singl My Old Friend Jack, ke kterému natočili i klip. Pokud máte rádi upřímný rock´n´roll bez zbytečných kudrlinek, jste na správné adrese!

Máte nový klip, pokud se nepletu váš první... Nějaký příběh z natáčení by nebyl?
Jedná se opravdu o první klip, se kterým nám pomáhali Selda z AFH a Vencoj z kapely Lambda. Podařilo se nám do něj dostat dvě jihočeské metalové ikony, a to Martina Matouška z Gutalaxu a Simce ze Satisfucktion, který se do klipu dostal čistě náhodou poté, co dopoledne odváželi cajky po svým koncertě z Velblouda a my jsme tam v tu dobu začínali natáčet. Využili jsme příležitosti Simce obsadit do role agresivního vyhazovače. Dalším zpestřením bylo přinucení našeho basáka do role transsexuála. V klipu sedí na baru a má paruku vínové barvy. (smích) Další historky jsou víceméně spojeny s alkoholem a myslíme si, že není úplně vhodné je tady publikovat.

Video podporuje vaše stále aktuální EP Southern Solution, které jste kompletně zveřejnili na Bandzone. Vyšlo i ve fyzické formě?
Prozatím je ho možné zakoupit v elektronické formě na portálu bandcamp. Na fyzické formě se pracuje, doba jeho vyhotovení je neznámá i členům kapely. (úsměv)

Dá se mluvit o předvoji před dlouhohrající deskou?
Zatím nemáme v plánu vydávat dlouhohrající desku. V plánu je vydání singlu nebo dalšího EP.

Kolik nosičů máte vlastně za sebou? Jaké jsou vaše ambice ohledně studiového materiálu?
Pokud nám paměť dobře slouží, měli bychom mít za sebou vydané 3 EP. Další nahrávky by se měly nadále držet stylu heavy/southern/stoner rocku a vytváření jejich vzájemných kombinací. Abychom dodrželi tento ambiciózní plán, bude zapotřebí dostatečné množství piv a grilovanýho masa. Keep it southern.

V posledních letech je syrovější rocková muzika opět na vzestupu... Představuje zajímavý kontrast proti mnoha technicky dokonalým rockovým a metalovým nahrávkám, které ale postrádají to hlavní - duši. Jak vnímáte vývoj na rockové, potažmo metalové scéně, vy?
Myslíme si, že je důležitý, aby se rocková muzika podávala veřejnosti i v jejích specifičtějších formách, jako je i právě southern, stoner rock nebo třeba blues rock. Z vlastní zkušenosti víme, že 90 procent kapel, které posloucháme, tady skoro nikdo nezná, což je velká škoda. Lidi jsou bohužel moc líní na to, hledat si vlastní cestu k muzice a nechají se pouze omezovat tím, co jim denně naservírují média. Jak rock, tak metal určitě prochází nějakým vývojem. Podle nás je však zásadní, aby si kapela stála za tím, co hraje. Mělo by na nich být vidět, že to, co tvoří, je baví a dávali do toho energii. My jsme byli vždy víc rockoví než metaloví, ale vždy jsme měli rádi v muzice hodně energie.

Je těžké se v dnešní době protlačit? Díky internetu kapely mohou mít slušnou propagaci, ale na druhou stranu je kapel mnoho a většina muzikantů se shoduje, že je to větší dřina, než tomu bylo například v 90. letech...
Internet je dobrá věc, ale určitě se na něj kapela spolehnout nemůže. Úspěch spočívá hlavně ve kvalitním booking managementu a kvalitních kontaktech. Úspěch není v dnešní době až tolik závislý na talentu jako na výše zmiňovaných faktorech.

Všiml jsem si, že nejste příliš koncertně aktivní. Čím to?
Nemáme booking management ani kvalitní kontakty. (úsměv)

Štítky hudební skupina, rock, Martin Matoušek, Simca, singl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Black Velvet Suicide: Na hledání vlastní cesty k muzice jsou lidé bohužel příliš líní  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.