Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Postoupit do ligy a udělat titul se nepovede každý den, takže jsme to pořádně oslavili, potvrzuje Lukáš Provod

Pokud se o nějaké posile před jarní částí dá říct, že byla povedená, pak to byl určitě příchod Lukáše Provoda. Vysoký středopolař vynikal výbornou kondicí a dokázal skvěle zasáhnout v defenzivě i umně podpořit útok. Nyní si může užívat oslav při úspěšném závěru sezony, ale již brzy bude muset počítat další tréninkové dávky před novou sezonou. Fotbalista je v Dynamu na hostování s plzeňské Viktorie, ale po postupu by rád pokračoval v metropoli jižních Čech i v příští sezoně.

Jak si vychutnáváš postupové oslavy?
S tímhle cílem jsem přišel, takže si to vychutnávám maximálně. Byla to dlouhá a náročná cesta. Vyhrát druhou ligu není nic jednoduchého a jsem strašně rád, že se nám to povedlo.

Věřil si v postup po svém příchodu?
Myslím, že by byla chyba, kdybych tomu nevěřil. Přišel jsem do týmu s obrovskou kvalitou a odhodláním a ten cíl byl od začátku daný.

Byly oslavy taková jízda, jak sliboval trenér?
Měl pravdu, byla to několikadenní jízda, kterou si všichni moc užili. Postoupit do ligy a udělat titul se nepovede každý den, takže jsme to pořádně oslavili.

Neměli jste strach, jak se oslavy projeví ve vašem zápase v Jihlavě, který následoval záhy?
Uvědomovali jsme si, že tam nechceme udělat ostudu a odehrát ten zápas se ctí, a to se povedlo. Přivést remízu z Jihlavy je určitě úspěch.

Jaká byla motivace do dnešního zápasu?
Šli jsme do zápasu s tím, že se chceme rozloučit s fanoušky výhrou a udělat tři body. Navíc jsme měli po zápase zvedat pohár. To se nám povedlo, od začátku jsme dominovali a mohlo to skončit i větším rozdílem. Já osobně tam měl ještě několik šancí.

Hned z první akce hostů, jste mohli inkasovat.
Byla to taková blbá situace. Byli jsme hodně roztažení a šel tam balon za obranu, který byl sklepnutý na střelu. Naštěstí to tam Jindra výborně chytil a myslím si, že potom už jsme dominovali a měli to ve svých rukou.

Dnes se ti podařilo vstřelit branku.
Dostal sem super balon od Javiho (pozn. Petr Javorek), dal jsem si to do běhu a potom jsem se to snažil dloubnout přes gólmana, který vybíhal. Jsem rád, že to skončilo v bráně a že jsem se konečně trefil.

Vypadalo to, že si zápas užíváš.
Je to znát, že ten tlak už není takový a my si ten zápas můžeme v uvozovkách užít. Nechtěli jsme, ale aby to bylo úplně volnomyšlenkářský. Já si ten zápas užil, měl jsem hodně střel a chtěl bych takhle odehrát všechny.

Na hřišti to působilo, že by si dnes těch zápasů zvládnul klidně pět.
To jsem rád, že to takhle vypadalo, ale posledních deset minut už sem toho měl plný zuby a rozhodně bych pět zápasů nezvládl, ale díky. (smích)

Budeš působit v Dynamu i příští sezonu?
Mám zájem tady pokračovat, ale ještě nevím, jak to bude. Teď se to řeší.

V každém případě by tě měla příští sezonu čekat nejvyšší soutěž.
Hrál jsem druhou ligu v Sokolově a teď tady a jsem pln očekávání, jak to bude vypadat. Doufám, že to zvládneme a nebudeme tam hrát druhý housle.

Těšíš se na dovolenou?
Dovolená bude krátká. Máme volno asi čtrnáct dnů. Těším se moc, ale na druhou stranu to děláme kvůli tomu, abychom mohli hrát první ligu, takže se na to musíme dobře připravit.

Autoři | Foto dynamocb.cz

Štítky Rozhovor, Dynamo, Lukáš Provod, slavnost, Jihočeský kraj, Jihlava, Petr Javorek

Postoupit do ligy a udělat titul se nepovede každý den, takže jsme to pořádně oslavili, potvrzuje Lukáš Provod  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.