Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

„Chtěli jsme být v pozici Kladna, ale myslím si, že sezona není špatná,“ hodnotil René Vydarený

Při nepřítomnosti pěti dalších spoluhráčů v obraně byl René Vydarený jednoznačně nejzkušenějším bekem v domácím utkání proti Kladnu. Často působil i v roli mentora pro mladší spoluhráče. Třeba i pro Vojtěcha Doktora, který si vedle něj připsal svůj první start za A-tým. Stejně jako celou sezonu se jeho hra vyznačovala rozvahou v rozehrávce a na svůj věk velmi dobrým bruslením. V zápase navíc nastoupil i s kapitánským céčkem. I přes neúspěch v baráži hodnotí celou sezonu pozitivně.

S Kladnem se vám nedařilo ani dnes, co tomu tentokrát chybělo?
Góly. Těch šancí jsme si vypracovali dost, ale bohužel jsme je neproměnili a oni ty svoje šance dali. Tam byla škoda toho čtvrtého gólu do naší sítě, protože za stavu 2:3 jsme byli zpátky v zápase.

Budete se mnou souhlasit, že vzhledem k postavení obou týmů, kdy už nebylo prakticky o co hrát, nemělo utkání tak vysoké tempo?
Tak ty zápasy se hrají obden, takže ty síly pomalu ubývají a my jsme navíc nešli do toho zápasu úplně kompletní. Přišlo mi, že ze začátku některým chvilku trvalo, než se do toho dostali, ale pak už to bylo dobré.

Co říkáte na výkon Jaromíra Jágra?
Když mu dáte čas, tak ten gól dá a my jsme mu ho dneska dali a vlastní šance jsme neproměnili.

Jak se vám dnes hrálo s o generaci mladšími spoluhráči v obraně?
Bylo to fajn (s úsměvem). Já doufám, že si to ty kluci užili. Naberou nějaké zkušenosti a zahrát si proti Džegrovi pro ně musí být neskutečný zážitek.

Co říkáte na výkon Vojtěcha Doktora, který měl dnes premiéru v áčku a Jakuba Babky, který nastoupil nezvykle na postu obránce?
S Vojtou jsme hráli spolu a myslím si, že si to svoje odehrál. Bába nám už v sezoně vypomáhal, když byli beci zranění. Pro toho útočníka je to těžké. Oni mají tendenci trošku předržovat puky a hledat nějaké nahrávky, které tam nejsou, ale i on si odehrál svoje.

Když bychom se vrátili na začátek sezony, s jakými očekáváními jste sem šel a jste se sezonou zklamaný, nebo spokojený?
Já si myslím, že ta sezona není špatná. Ono to vypadá hrozně, ty dva body a že jsme poslední v baráži. Chtěli jsme být v pozici Kladna, které teď slaví, ale nevyšlo to. Na druhou stranu se tu udělal kus práce. Ten mančaft jsme neměli kdovíjak skvělý, ale Venca dokázal z těch hráčů vyždímat maximum. Vyhráli jsme první ligu, což vůbec není k zahození. Někdo to může podceňovat, ale svým způsobem je to úspěch a jen škoda té baráže. Tam nás hrozně srážely takové chybky, občas špatná rozehrávka a neproměňování šancí. S tím jsme měli problém celou sezonu. Ty zápasy byly celý rok často velmi těsné a je škoda, že teď v té baráži se to štěstí nepřiklonilo na naši stranu.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, rozhovor, René Vydarený, Rytíři Kladno, baráž, Jaromír Jágr

„Chtěli jsme být v pozici Kladna, ale myslím si, že sezona není špatná,“ hodnotil René Vydarený  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.