Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Máme hlavy nahoře a v žádném případě to nebalíme, hlásí Lukáš Endál

Dvojzápas s Kladnem se hokejistům Motoru nevydařil a do tabulky si nepřipsali ani bod. Na kladenském ledě to bylo po velmi špatném výkonu. Povzbuzením do dalších střetnutí ale může být výkon ze zápasu domácího. Tým sice vstoupil do utkání opět velmi špatně a nahnal ztrátu. Při dotahování ale hráči poznali, jak by to mohlo jít. Výraznou postavou zápasu byl opět útočník Lukáš Endál, který se jako již tradičně rval se soupeřem a podstupoval spoustu osobních soubojů. Navrch týmu pomohl i jednou brankou. Tentokrát to k vítězství nestačilo, ale jak potvrzuje sám robustní útočník, tým v žádném případě ještě neskládá zbraně.

Jaké jsou důvody dvou porážek s Kladnem za sebou?
Výkon v tom prvním zápase na Kladně nebyl ideální. Dneska to bylo diametrálně odlišný. Bohužel nás soupeř trestal z chyb, které jsme udělali a my jsme naše šance využít nedokázali, to byl ten hlavní rozdíl.

Přišlo mi, že v obou zápasech byla na týmu vidět velká nervozita a neklid, dnes minimálně v první třetině.
Nevím jestli na Kladně, to nechci hodnotit. Dneska bych to tak ale neřekl. Šli jsme do toho zápasu pro vítězství, ale bohužel jsme dvakrát rychle inkasovali a ty góly nás každý srazil dolů. My jsme to ale nevzdávali a šlapali jsme celý zápas. Ty šance, který jsme měli v přesilovce 5 na 3, by se měly v těchto momentech využívat a nás by to dostalo i víc do hry. S tím zápasem by se nám asi podařilo něco udělat, ale bohužel se nám ta přesilovka nepovedla proměnit.

Jak velký vliv na výkon Kladna má podle vás dvojice Plekanec, Jágr?
O to se my nestaráme, to je jejich věc. My se staráme sami o sebe. Máme svoji hru, svůj mančaft, a to je nejdůležitější.

V první třetině vás Jágr fauloval a posléze se hodně rozčiloval. Můžete prozradit, co na vás pokřikoval?
To já ani nevím, ale myslím si, že to faul byl. Já se snažil odehrát puk a ta jeho hokejka tam prostě byla. Třeba to bylo jinak, ale za mě to faul byl.

Neproměněná přesilovka 5 na 3 ve třetí třetině tedy byla při tom dotahování klíčová?
Těch klíčových situací tam bylo určitě víc. My jsme ten gól mohli dát daleko dřív a s tím zápasem ještě něco udělat. Ty šance tam samozřejmě byly i v té přesilovce. Já sám jsem to tam dvakrát blbě trefil a jednou gólman ani nevěděl, jak to chytil. Tyhle přesilovky bychom ale měli využívat, to je neomluvitelný. Ty zápasy by pak vypadaly jinak.

Jak to v tuto chvíli vidíte s nadějemi v baráži?
Naděje umírá poslední. Do konce je pořád osm zápasů. My máme hlavy nahoře a v žádným případě to nebalíme. Ve hře je pořád hodně bodů a my šlapeme a jdeme na krev do každého zápasu. Dneska to bohužel nevyšlo. Takový je sport a soupeři patří gratulace. My jdeme v neděli do dalšího zápasu a chceme vyhrát.

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky hokej, Motor, Kladno, Lukáš Endál, rozhovor, Rytíři Kladno, Madeta Motor České Budějovice, Jaromír Jágr

Máme hlavy nahoře a v žádném případě to nebalíme, hlásí Lukáš Endál  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.