Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VIDEO: Inspirací mi byl kouzelník, který mi vzal pozornost před spolužáky, vzpomíná Radek Bakalář

Pokud se řekne kouzelník, většina z vás si nejspíš vybaví Radka Bakaláře. Mladý rodák z Budějc na sebe upozornil poprvé v roce 2010 v talentové soutěži Česko Slovensko má talent. Od té doby se zapsal do povědomí široké veřejnosti především internetovým pořadem Revolution Of Magic, se kterým obráží celebrity. Začátkem letošního roku navíc vyráží na tour, při které navštíví s kouzly šest českých a slovenských divadel a kulturních center.

Radku, co tě tedy v nejbližší době čeká?
Vyrážíme na takovou menší tour po šesti městech. Půjde o takové skloubení iluzionistického vystoupení a tance. Tím, že celý život tancuji, tak mi to přišlo jako ideální kombinace. Slovo dalo slovo, oslovil jsem kamarády, se kterými jsem dřív tancoval a vše mělo tak rychlý spád, že teď finišujeme s přípravami. Tanec i kouzla vzbuzují emoce a tak si myslím, že se nám tu rodí něco hodně silného.

Je to vlastně takový nový koncept?
Ano. Pro lidi, co mě znají, to ale asi tak překvapivé není. Kamarádi a rodina ví, že tanec a kouzla jsou mojí velkou vášní.

VIDEO: Revolution Of Magic TURNÉ 2019

Vypíchneš něco, na co se můžou návštěvníci tour těšit?
Jako kouzelník pracuji s momentem překvapení, takže toho moc nepovím. Rámcově mohu prozradit, že mám připravena i větší kouzla, jako třeba zmizení a objevení člověka. Diváci na vlastní oči uvidí také kouzla z Revolution Of Magic, což je velké lákadlo. Na každém vystoupení bude velké promítací plátno, takže každý uvidí všechna kouzla detailně. Na konci show se pokusím zmanipulovat celý sál, tak uvidíme, jestli se mi to podaří.

Jde tak o nejnákladnější projekt, který jsi připravil?
Vlastně asi ano.

Zatím to vypadá na takovou česko-slovenskou tour. Neplánuješ vystoupení i v dalších zemích?
Ne, v tenhle moment určitě ne. Bylo by to lákavé, ale v tuhle chvíli se snažím povznášet kouzla na nějakou úroveň tady. Samozřejmě pokud by mi přišla nějaká nabídka z Las Vegas nebo něčeho podobného, asi bych se nebránil. (smích)

A jak to vypadá s dalšími aktivitami, Radku? Jaká je budoucnosti Revolution Of Magic v roce 2019?
Na letošní rok mám takovou metu a klidně to řeknu jako závazek i do rozhovoru. Chtěl bych letos vydat dvanáct dílů Revolution of Magic. V součtu to je dvounásobek počtu dílů mých nejaktivnějších roků. Sehnat celebrity a připravit všechna kouzla není úplně jednoduché, takže je to závazek. Možná i proto jsem se rozhodl, že budu postupně sahat do všech možných oblastí showbyznysu. V dalších dílech se tak možná objeví nejen hudebníci, ale také další umělci a nebo třeba sportovci.

Jaká je vůbec odezva celebrit na tvé nabídky účasti v Revolution of Magic?
Velmi často pozitivní. Vlastně jediný, kdo mi účast odřekl, je Rytmus. Důvod mi ale dobře vysvětlil. Z pohledu profíka prostě nemůže jít do show a dělat tam „wou“. Marketing je důležitý, takže to chápu. Mám rád, když mi někdo k tomu „ne“ řekne i důvod. Celebrity si ale dost často uvědomují, že obchoduji s jakýmsi tajemstvím a je pro ně lákavé, že by to mohli prokouknout. Možná i proto se s odřeknutím účasti moc nesetkávám.

Kdy vychází další díl a kdo je hostem?
Další díl najdete přiložený u tohohle rozhovoru. Vyšel v neděli a hostem je Kovy, který mě osobně hodně baví svou tvorbou.

VIDEO: KOVY & Radek Bakalář - Revolution Of Magic III

Co má v plánu Radek Bakalář ještě v tomto roce?
V první řadě mám v plánu přivítat na světě svou dceru. To je teď to nejsilnější téma. Po tour, o které jsme mluvili v úvodu, bych se chtěl naplno vrhnout na natáčení Revolution Of Magic.

Tvou kariéru odstartovala talentová soutěž. Jak se s odstupem času díváš na účast v Česko Slovensko má talent?
Určitě toho nelituji a pokud někdo cítí, že má na něco talent, tak není nic jednoduššího než se do podobné soutěže přihlásit. Měl jsem v té době výhodu, že šlo o první ročník a tak to bylo pro diváky něco nového. Dnes už podobné soutěže produkují tolik vítězů, že se v tom člověk trochu ztrácí. Co je nové, to je hezké a neokoukané.

Prozraď závěrem, pokud by se někdo chtěl věnovat kouzlení podobně jako ty, jaká je ideální cesta, jak se kouzla naučit?
Kouzlení mě nadchlo už ve škole, když přišel do třídy kouzelník a vzal mi pozornost spolužáků. To mě naštvalo. V ten moment jsem se začal o kouzla zajímat. Všem doporučuji učit se podle knížek, má to své kouzlo. Nějaká instruktážní videa na internetu a návody nejsou ono. Reálně dnes funguji tak, že možná kouzla vidím už při pouhém pohledu na předměty. Kudy chodím, tam vidím inspiraci. Proto v kapse nosím notýsek, kam si všechny nápady zapisuji. Jak jsem už říkal v úvodu, je to prostě vášeň. Bez ní se to dělat nedá.

Autoři | Foto Facebook.com/BC.MAGICIAN

Štítky koula, iluze, Radek Bakalář, tour, České Budějovice, Revolution Of Magic, magie, soutěž, celebrita, Česko Slovensko má talent, divadlo, kulturní dům

VIDEO: Inspirací mi byl kouzelník, který mi vzal pozornost před spolužáky, vzpomíná Radek Bakalář  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.