Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Baví mě, že je v Budějcích všechno blízko, říká herečka Dana Verzichová

Budějcká herečka Dana Verzichová je známou tváří Jihočeského divadla, její hlas vám bude ale jistě povědomý i z rádií. Na letní kino na Sokolském ostrově si vyrazila na film Dítě Bridget Jonesové, před promítáním si ale udělala čas na krátký rozhovor.

Jak se vám žije v Budějcích?
Skvěle! Já to tady mám moc ráda. Přistěhovala jsem se na jih v roce 2002. Hrozně mě baví, že je tady všechno opravdu blízko, za pár minut je člověk v přírodě.

Vy jste dřív bydlela v Praze. V čem jsou pro vás Budějce lepší?
Budějce jsou podle mě klidnější. Praha je velké město. Vyhovuje mi tady ten poklidnější život. I kvůli rodině.

A není podle vás těžší se v Budějcích ve vaší branži uplatnit?
Jako určitě je to v jistém ohledu těžší. Centrum veškerého dění je většinou v Praze. Ale nemyslím si, že kdybych byla v Praze mám víc práce. Jen mě prostě někdy limituje to dojíždění.

A jak jste se k herectví vůbec dostala?
Přes tanec. V 16 se mi naskytla příležitost tančit takovou maličkou roli v jedné hře ve Vinohradském divadle. Odtud mě přivedli kolegové k herectví, u kterého už jsem zůstala.

Vyrazili jsme do E.ON letního kina. Jak to máte s filmy vy? Dokážete se, jako herečka, koukat na film bez nějaké profesní „deformace“?
Určitě ano, já to takhle z profesního hlediska nesleduju. Možná třeba jen zpětně, když se mi ten film nelíbí, tak potom přemýšlím, čím to mohlo být. Jestli špatný příběh, kamera nebo herecké výkony. Ale já si od toho všeho taky ráda odpočinu. Takže se to snažím neanalyzovat. 

Natáčíte teď nějaký film? Nebo kde vás mohou lidé vidět „v práci“?
Aktuálně hraju v Jihočeském divadle ve hře Václava Havla Pokoušení. Minulý týden jsme měli premiéru a myslím, že se to moc povedlo. Taky hraju ještě ve hře Úča musí pryč.

Máte dvě děti, za dveřmi už jsou Vánoce. Jakou pohádku si nenecháte nikdy ujít?
My máme velkou výhodu v tom, že děti ještě baví všechny pohádky, takže si v tomhle ohledu nevybírají. Za mě si vždycky hrozně ráda pustím Tři oříšky pro Popelku, to je taková klasika, a potom taky S čerty nejsou žerty. To podle mě k Vánocům neodmyslitelně patří.

A jak se těšíte na Vánoce samotné?
No těšíme, těšíme. Už je to samozřejmě spíše o dětech, ale máme tohle období moc rádi.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Dana Verzichová, herečka, letní kino, E.ON, rozhovor, herec, České Budějovice, film, Jihočeské divadlo, Praha, Dítě Bridget Jonesové, Vánoce, Václav Havel, Divadlo na Vinohradech

Baví mě, že je v Budějcích všechno blízko, říká herečka Dana Verzichová  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.