Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Deštníky v Krajinské budou v barvách české trikolóry, říká produkční festivalu Město lidem, lidé městu

PR článek

Festival Město lidem, lidé městu je multižánrový festival, který se odehrává na konci léta v českobudějovických ulicích. Centrum města pokryje několik set metrů živé trávy, ve vzduchu visí barevné deštníky a lampiony, ulice zaplní vůně vybraných gastronomických dobrot, pražené kávy a čerstvých květin. Kromě návštěvníků vyrazí do ulic i muzikanti, zpěváci, herci, artisté, akrobaté, malíři, kuchaři, baristé, kadeřníci, floristé, návrháři, architekti, sportovci.

Šestý ročník oblíbeného festivalu Město lidem, lidé městu se uskuteční v pátek 31. srpna a v sobotu 1. září. A pod pokličku akce, která si získala hodně obyvatel krajského města, Budějckou Drbnu nechal nahlédnout hlavní produkční festivalu Robin Mikušiak.

Co nabídne letošní, už šestý multižánrový festival Město lidem, lidé městu? 
Koncept zůstává stejný jako v minulém roce. Úspěšná novinka Pop up pláž zůstane v nabídce a pouze se vylepší. Nechtěli jsme se rozšiřovat do více míst, ale spíše zkvalitňovat program. 


Budějcké ulice opět ožijí. 

Na co se lidé mohou těšit?
Ouu. Je toho strašně moc. Díky podpoře z magistrátu a několika partnerům, kterým tímto velice děkuji se nabídka zvedla co do kvality i kvantity. A to tak výrazně, až mě to samotného překvapuje. Když jsme před šesti lety začínali, nikdy by mě nenapadlo, že z toho vznikne tahle paráda.

Prozradíte nějaké novinky letošního festivalu?
Totální pecku v podobě dvou vystoupení nejen české, ale zároveň evropské hvězdy, novocirkusových Cirk La Putka. To je jasný highligt celého festivalu. Na druhou stranu, tahle akce není o velkých jménech, ale stále spíše o méně známých, ale velmi kvalitních umělcích, souborech, spolcích i jednotlivcích. Ale třeba v muzice a koncertech je letošní nabídka v úplně jiném levelu. Velké podium na vodě na slepém rameni Malše je plné, podle mého, super kapel a DJs, které připravujeme ve spolupráci s klubem K2.

Další novinkou je spolupráce se Střední uměleckoprůmyslovou školou svaté Anežky České, kde někteří studenti vyráběli nové, pětimetrové dekorace do ulic.

První Seat budějovická pláž se ponese ve stejném duchu jako v minulém roce. Předpokládáme, že se pláž stane znovu chill out zónou s množstvím dětského smíchu, odpočívajících rodičů a zamilovaných párů. Komform pro návštěvníky bude vylepšen o super bar. Mnoho kubíků jemného písku, které jsou pro realizaci nutné doveze, připraví a zase uklidí společnost Akupi, za což jim velice děkujeme!

Tou největší novinkou však u slepého ramene bude plovoucí podium, které nám zapůjčila společnost Prozac stavební. Ta má velký podíl na tom, že si návštěvníci vychutnají vystoupení kapel a DJs v top kvalitě. Hudební vystoupení budou probíhat celý den i večer. Přesné časy hledejte na Facebook události Město lidem, lidé městu. Veškerou produkci na místě mají na starosti lidé z hotelu Klika a hudebního klubu K2,  kde bude vždy po skončení programu probíhat oficiální afterparty.

Dokonce se zdá, že i spojujeme nespojitelné a tak nám budou na přípravách pomáhat i mladí hokejisté z Motoru. Nikdy by mě nenapadlo, že se může zrovna tohle stát, ale jak je vidět, tahle akce dokáže opravdu divy. Podrobný program je na webu Město lidem, lidé městu.

Na jakých místech Českých Budějovic se bude festival odehrávat?
Ulice Krajinská, Česká, Hroznová, Piaristická plus Piaristické náměstí a již zmiňované slepé rameno Malše.        

Budou oblíbené deštníky v Krajinské ulici? Pokud ano, budou bez reklam? Loni se to mnoha lidem nelíbilo.
Ano budou bez reklam. Vyslyšeli jsme hlas lidu a v Krajinské budou deštníky v barvách české trikolóry s odkazem na výročí založení republiky.

ČTĚTE TAKÉ: Do Krajinské ulice se vrátí trávník a deštníky. Nejoblíbenější akce léta chystá spoustu novinek

Na co se vy osobně nejvíc těšíte?
Kapela Nylon Jail a pozitivní vibes při vystoupení Dr. Kary a Mr. Cocoman. Také si myslím, že přijde hodně lidí na známou televizní moderátorku Emmu Smetana, která vystupuje jako zpěvačka na Piaristickém náměstí.

Pokud musíte říct jednu záležitost, uvést největší festivalový tahák, co by to bylo?
Cirk La Putyka.

Na co zvete lidi?
Na atmosféru.

Jak dlouho takový se festival připravuje a kolik lidí čítá nejužší tým pořadatelů?
Festival připravujete vlastně celý rok. Některé nápady máte třeba dva roky a dokážete je realizovat až když nastane ta správná chvíle, nebo na ně seženete finance. Nejužší tým má okolo osmi lidí.

Určitě, člověk takovou věc pro lidi dělá, aby přitáhl lidi. Vám se to povedlo dokonale, festival patří k jedné z nejpopulárnějších akcí ve městě, možná je vůbec tou nej. Když jste začínali, pomýšleli jste na takový úspěch?
No, já jsem, pokud nedělám cíleně nějakou malou akci, vlastně většinou megaloman a mám rád, když ty věci přirozeně rostou. Takže nečekal, ale trošku doufal.

Proč název Město lidem, lidé městu? A kdo ho vymyslel?
Vymyslel jsem ho já a mělo by to ukazovat ideální spojení lidí a města. Lidi město potřebují, ale město bez lidí není nic. Dá se to chápat ale i tak, že město jako instituce podporuje lidi a lidi musí podporovat tu instituci, protože to jinak příliš dobře nefunguje.

Štítky společnost, kultura, Město lidem, lidé městu, festival, Robin Mikušiak, České Budějovice, deštník, hudební skupina, pláž, malíř, Anežka Česká, Emma Smetana, Drbna.cz, Malše, Facebook, Piaristické náměstí, SEAT

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deštníky v Krajinské budou v barvách české trikolóry, říká produkční festivalu Město lidem, lidé městu  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.