Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zápasy s kvalitními týmy nám dají plno poznatků, je si vědom David Horejš

Po zápase neskrýval potěšení z toho, co jeho tým proti úřadujícímu mistrovi první ligy předvedl. Chválil připravenost hřiště i kulisu. Trenér David Horejš mohl být po zápase s Plzní spokojen, Jihočeši podali proti Západočechům sympatický výkon a prohráli těsně o jednu branku.

Panuje spokojenost s tím, co jste proti Plzni předvedli? 
Rozhodně, velká. Jsem rád, jak jsme to dokázali odehrát s takovým soupeřem. Podali jsme velice dobrý výkon, byli jsme spokojeni s tím, jak jsme se prezentovali. První půli jsme odehráli parádně. Dali jsme tři branky po třech krásných akcích, k tomu jsme dalších několik šancí neproměnili. Hodnotíme utkání pozitivně.

Povzbudivé i bylo, že se zápas odehrál před slušnou diváckou kulisou? 
Vždy je lepší, když má utkání patřičnou atmosféru. Ať už se jedná i o přípravu. Fanoušci v Přešticích byli výborní, i hřiště bylo dobře připraveno. Vše bylo na dobré úrovni, celé utkání se vydařilo.

Výkon ve druhém poločase byl ovlivněn tím, že se základní jedenáctka výrazně obměnila? 
Změn v sestavě se udělalo hodně, dostali příležitost hráči, kteří s námi netrénují dlouhou dobu. Ještě nejsou tak sžití s týmem, ale i tak si myslím, že tam nebyly špatné věci. Síla Plzně je pochopitelně na jiné úrovni, i po prostřídání je to silné mužstvo. Všichni hráči se se soupeřem dokázali popasovat a to nás těší.

Do přípravy vám přibylo utkání se Spartou, máte tak nyní velmi nabitý plán přátelských zápasů. 
Chceme to mezi hráče rozdělit. Jsou to pro nás náročné zápasy, duel s Plzní nás stál hodně sil. Ve středu dostanou někteří hráči příležitost, v pátek zase jiní. Bude to pro ně i lepší v tom, že odehrají větší porci minut. Takové zápasy nám ukáží plno věcí a pro mladé hráče je to skvělá zkušenost.

Sužují vás v přípravě nějaká zranění? 
Tři hráči mají i nadále individuální plány. Jindřich Staněk, Roman Wermke a Lazar Sajčič. Jsou to stěžejní hráči mužstva a s nimi budeme ještě silnější. I mladí hráči si říkají o místo v sestavě, ale stále se jedná o přípravu. Chceme mít zdvojené posty, abychom byli konkurenceschopní.

Autoři | Zdroj dynamocb.cz

Štítky fotbal, Dynamo, České Budějovice, David Horejš, Plzeň, Jindřich Staněk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápasy s kvalitními týmy nám dají plno poznatků, je si vědom David Horejš  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.