Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Havířově očekávám ještě agresivnější hokej, říká budějcký hokejový útočník Miloslav Čermák

Vstřelil vyrovnávací gól v první třetině druhého duelu budějckého Motoru proti hokejistům Havířova a rozdal hned několik ostrých hitů. Byl vidět, zápas se mu povedl. Útočník ČEZ Motor České Budějovice Miloslav Čermák odehrál proti Havířovu ve druhém utkání čtvrtfinále dobrý zápas. Ve vyřazovací sérii vedou Budějce 2:0 a teď je čekají dvě bitvy na ledě soupeře.

Byl druhý duel proti Havířovu náročnější než první zápas?
Nečeká nás žádný lehký zápas. I v prvním utkání jsme to měli těžké, ale výsledek byl jednoznačnější. Ve druhé bitvě, v její druhé třetině, jsme měli slabší herní pasáž, což nás podle mého trochu srazilo k zemi. Ale vydřeli jsme to, máme další bod a to nejdůležitější.

Hrál ve druhém utkání Havířov houževnatěji než v tom prvním?
Cítili šanci, za celý zápas jsme nevedli více než o gól. Bohužel jsme nevyužili přesilové hry, kterých jsme měli dost. Naopak ve třetí třetině jsme výborně zvládli oslabení a velkou pochvalu zaslouží gólman Petr Kváča, který nás celý zápas držel skvělými zákroky.

V první třetině jste srovnával pohotovou dorážkou. Trefil jste puk ze vzduchu?
Ano, povedlo se mi to. Ze strany střílel Víťa Jonák, ocitl jsem se před brankou a se štěstím jsem to ze vzduchu trefil do branky.

Splnili jste cíl do úvodních dvou zápasů, které jste chtěli zvládnout vítězně?
Samozřejmě, přidá nám to. Dva body nám dodají potřebné sebevědomí. Semkli jsme se, šlapeme naplno. Je to vidět, padáme do střel a na to musíme navazovat.

Na ledě Havířova o víkendu 3. a 4. března se dají očekávat tuhé boje?
Budeme to mít ještě těžší než doma. Očekávám ještě agresivnější hokej, půjdou po hlavě do všeho a udělají cokoliv, aby zvrátili pro ně zatím nepříznivý stav sérii. Nečeká nás vůbec nic jednoduchého.

Autoři | Foto Bramberka Nová | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Miloslav Čermák, hokej, útočník, zápas, HC AZ Havířov 2010, Madeta Motor České Budějovice, České Budějovice, Petr Kváča

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Havířově očekávám ještě agresivnější hokej, říká budějcký hokejový útočník Miloslav Čermák  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.