Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Karlovy Vary byly přímočařejší v zakončení, řekl po bitvě o první místo budějcký útočník Vít Jonák

První místo po základní části hokejové WSM ligy se českobudějovickému Motoru se zase o něco vzdálilo. Jihočeši nezvládli přímý souboj o první místo a v karlovarské KV aréně neuhráli ani bod, když prohráli 1:4. Do čela se tak dostala Energie, ovšem do konce základní části zbývají ještě dvě kola. K sobotnímu šlágru se ještě vrátil budějcký útočník Vít Jonák.

Co vám v Karlových Varech chybělo k zisku bodů? 
Lepší produktivita. Myslím si, že jsme měli stejně gólových šancí jako soupeř, ale na rozdíl od nich jsme je nedokázali proměňovat.

Postrádali jste větší lehkost v zakončení? 
Také, ale chyběla nám větší přímočarost. Nechodili jsme tolik do branky, hodně střel brankář viděl a v pohodě je chytil. Trápí nás to už déle, musíme to zlepšit. Neodehráli jsme ale špatné utkání, měli jsme tam dobré pasáže a hrálo se kvalitní utkání. Mělo to tempo.

ČTĚTE TAKÉ: Šlágr pro Budějce bez bod. Motor v Karlových Varech prohrál o tři branky

Hráči Karlových Varů naopak trestali vaše chyby a byli důrazní při zakončení? 
Přesně tak, byli lepší v zakončení a to rozhodlo celé utkání. Vstoupili jsme do zápasu dobře, možná zaslouženě jsme vedli, ale udělali jsme dvě chyby a soupeř otočil skóre. To bylo pro celý zápas hodně důležité.

Srážela vás zbytečná vyloučení? 
K tomu bych se nechtěl moc vyjadřovat. Fauly byly na obou stranách, těžko říct, jestli se to mělo pískat. Já jsem zřejmě fauloval, hokejka mi vylétla do obličeje soupeře a měl jsem být potrestán.

Ve středu 21. února vás čeká aktuálně třetí Kladno s Jaromírem Jágrem. Budete se na soupeře připravovat stejně jako na kohokoliv jiného? 
Pokud Jaromír nastoupí, tak to bude trochu specifické utkání, ale my se budeme připravovat pořád stejně. Jeho přítomnost možná bude znát, je to skvělý hokejista, ale musíme se soustředit hlavně na náš výkon.

Autoři | Foto Bramberka Nová | Zdroj hcmotor.cz

Štítky Vít Jonák, hokej, Motor, Karlovy Vary, HC Energie Karlovy Vary, Madeta Motor České Budějovice, Jaromír Jágr, Rytíři Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary byly přímočařejší v zakončení, řekl po bitvě o  první místo budějcký útočník Vít Jonák  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.