Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Útočník Motoru Vít Jonák sestřelil dvěma góly své bývalé spoluhráče. To ho bude něco stát

Takhle tragicky do třetin vstupovat nemůžeme, byl si vědom hned po utkání 47. kola hokejové WSM ligy pro Vsetínu českobudějovický útočník Vít Jonák. Pro hokejisty Motoru nebyl duel s několikanásobným šampionem extraligy vůbec jednoduchý. Jihočeši před domácím publikem dvakrát prohrávali, ale dokázali se vzchopit, pokaždé vyrovnat, a nakonec si připsali tři body do tabulky za výhru 4:2. Dvěma góly se na vítězství podílel Vít Jonák, který tak sestřelil své bývalé spoluhráče

Šestadvacetiletý odchovanec plzeňské Škodovky Vít Jonák vstoupil do extraligového hokeje v Liberci. Pod Ještědem se pracovitý útočník předloni dokonce radoval v dresu Bílých tygrů z extraligového titulu. Na začátku této sezony Vít Jonák ještě hájil barvy Vsetína, ale teď má za úkol pomoci Motoru k postupu mezi hokejovou elitu.

Jak moc cenné jsou získané tři body? Vsetín totiž nebyl horším týmem… 
Valaši rozhodně nebyl horším týmem, dokonce si myslím, že nás většinu zápasu přehrávali. My jsme měli jen nějaké pasáže, kdy jsme je dokázali zatočit, ale moc jich nebylo. Smekám klobouk před Vsetínem a myslím, že tentokrát byli lepší než my.

Dá se považovat za rozhodující moment to, že soupeř nevyužil velký tlak na začátku druhé třetiny? 
My jsme si něco o přestávce řekli, ale do druhé části jsme nastoupili tragicky. Takové vstupy do třetin se nám nemohou stávat. Naštěstí jsme žádný gól neinkasovali. Pak jsme trochu zvedli pohyb, začali jsme se srážet. Posléze zde byla pasáž, v níž jsme byli lepší.

Vstřelil jste dvě branky svému bývalému týmu, navíc jedna z nich byla vítězná. Budet vás to něco stát?
Za výhru proti Vsetínu do kasy něco hodím.

Už několik zápasů hrajete v lajně s Robem a Heřmanem. Spolupracuje se vám s nimi dobře? 
Jo, řekl bych, že jsme na sebe už celkem zvyklí a víme, co od sebe můžeme očekávat, přestože jsme dnes zase nastoupili v trochu jiné sestavě. Myslím, že nám to spolu klape.

Co říkáte na domácí úspěšnost Motoru? Přece jen prohrál jediné domácí utkání. 
Je pravda, že v Budvar aréně ty zápasy zvládáme, ale chtělo by to zvládat zápasy i venku. Ta liga není žádná sranda. Evidentně je vyrovnaná a nikdo nechce mít po soutěži koncem února. Týmy okolo toho osmého místa hrají o život, přesto bychom ty zápasy měli odehrát lépe, než jsme hráli ve středu 7. února proti Vsetínu.

Do konce základní části WSM ligy zbývá pět kol. Co udělat pro to, aby Budějce zůstaly na prvním místě? 
Získat co nejvíce bodů. Musíme se odpíchnout od konce středečního utkání proti Vsetínu a šlápnout do toho. Musíme sbírat body, co nejvíce to půjde. Na konci čtvrtiny nás čekají těžké zápasy s Kladnem a Karlovými Vary. Tím nechci říct, že ostatní zápasy nebudou těžké, ovšem tyto dva budou nejspíše klíčové z toho pohledu, jestli skončíme první nebo ne.

Autoři | Foto Bramberka Nová | Zdroj hcmotor.cz

Štítky WSM liga, hokej, útočník, Motor, Vít Jonák, Madeta Motor České Budějovice, VHK Vsetín, Bílí Tygři Liberec, ŠKODA AUTO a.s., Rytíři Kladno, HC Energie Karlovy Vary, Budvar aréna, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útočník Motoru Vít Jonák sestřelil dvěma góly své bývalé spoluhráče. To ho bude něco stát  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.