Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Akustický koncert Kamila Střihavky a Leaders! vám pomůže zastavit se v čase

Podvečer plný emocí, vánoční nálada a jedinečný zážitek. Nejen to nabídne vánočně laděný akustický koncert rockové legendy Kamila Střihavky a skupiny Leaders!, jehož dějištěm bude písecké divadlo. V pohodlí polstrované sedačky si tak budete moci na živo poslechnout více než jednu desku v originálním podání.

Koncert Kamila Střihavky se skupinou Leaders!, který doslova pohladí po duši, proběhne ve středu 6. prosince od 19 hodin v píseckém Divadle Fráni Šrámka. Vstupenky na tento koncert lze zakoupit v předprodeji na pokladnách Centra kultury města Písek nebo on- line na Centrum kultury města Písek.

Majitel nezaměnitelného a fenomenálního hlasu v muzikálových rolích Kamil Střihavka dlouho váhal, zda akustický koncert zrealizovat. Proto jsme se ho zeptali, co bylo hlavním impulzem jít touto cestou.

Projekt akustického turné vznikl již v roce 2014? 
Ano, bylo to skutečně moje první akustické turné a jsem rád, že jsem se k tomuto kroku odhodlal. V minulých letech jsem si s myšlenkou o akustickém setu dost zahrával, ale nenacházel jsem ten správný „klíč“ a důvod celou věc zrealizovat. Až do léta 2013. Volal jsem si s mým mladším kolegou, který je nejen aktivním muzikantem, ale i zvukovým inženýrem v nahrávacím studiu. Ptal jsem se, jak se daří a jestli točí u sebe ve studiu nějaké nové desky. Odpověděl mi, že desky se už moc netočí, spíš singly, nebo SPčka, což jsou zkrácené verze cédéček - maxilmálně čtyři písně. Pak se mě zeptal, jestli si dovedu představit, že by si v dnešní době někdo poslechl v kuse celou desku, což je podle jeho názoru snad ještě horší představa, než si přečíst knížku. Dost jsem se vyděsil a nakonec se rozhodl, že akustické koncerty přece jen zrealizuji. Jde o to, že návštěvník takového komorního koncertu má jedinečnou možnost, poslechnout si v pohodlí polstrované sedačky víc než jednu desku, a to v mnohem nižší hlukové hladině, než jsou rockové koncerty „na stojáka“… A v dnešní neutěšeně, uspěchané době se prostě zastavit a poslechnout si příběhy, které se společně s emocemi formou písní snažíme vyprávět.

Co vzkazujete těm, kteří váhají, zda na akustický koncert vyrazit?
Za prvé, budou mít jedinečnou možnost vidět a hlavně slyšet mou maličkost v polohách, které pro mě nejsou zcela typické. A za druhé, pokud dokáží vyměnit pro jeden večer blikající obrazovky za živou produkci, dostanou nemalou dávku emocí, které hudba dokáže spolehlivě přenášet na nás všechny.

Jaké je složení skupiny Leaders!?
Sestava Leaders!, která v tomto složení hraje pouze na akustických koncertech, je Štěpán Eliáš (klávesy, Fender piano), Petr Henych (akustické kytary), Martin Ivan (kontrabas), Patrik Sas (bicí nástroje), Markéta Podhajská (perkuse), Ondřej Klímek (saxofony, flétny a jiné) a David Babka (steel kytara).

Foto Petr Vymětal

Štítky Kamil Střihavka, Leaders!, koncert, Písek, emoce, divadlo, Fráňa Šrámek, kultura, Petr Henych, David Babka, Fender Musical Instruments Corporation

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Akustický koncert Kamila Střihavky a Leaders! vám pomůže zastavit se v čase  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.