Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Štíři začínají sezonu doma. Pod novým trenérem a s cílem výchovy hráčů pro dospělý florbal

Florbalová sezona 2017/2018 začíná mužům a juniorům FBC Štíři České Budějovice dnes, 16. září, odpoledne. Oba hrají v domácím prostředí. Junioři jsou poprvé v historii v nejvyšší soutěži a od 16:15 hostí FBC Plzeň. Muži nastoupí po nich a čeká je od 19 hodin TJ Sokol Jaroměř. Před startem sezony hovoří prezident klubu Jiří Kratochvíl.

Prošel kádr A-týmu obměnou?
Ano, několik starších hráčů v týmu skončilo. Kádr naopak doplnili mladí hráči jako Michal Matějček z Českého Krumlova nebo Vít Strouhal z Milevska. Jsou to šikovní hráči, ale je těžké předvídat, jak rychle se sžijou s Národní ligou.

A co realizační tým?
Tým má nově hrajícího trenéra Lukáše Malého, který nastavil jiný systém přípravy i styl tréninků. Budeme to sledovat a uvidíme, co to přinese.

Máte konkrétní cíle před startem Národní ligy? Co postup?
Pro tuto sezonu konkrétní cíle nemáme. Když se podívám na ligu a vidíme, že Chomutov postoupil výše, jsou tam dva nové týmy z nižší soutěže, tak mi z toho vychází, že bychom se měli pohybovat v horní polovině tabulky. Play-off je pak v této soutěži opravdu nevypočitatelné.

Po zdravotní stránce je tým v pořádku?
Bohužel ne. Minimálně do konce roku budou chybět zkušení borci Ondřej Havelka a Petr Žáček.

V prvním utkání vás čeká Jaroměř. Dá se říct, že je to tradiční soupeř? Jak na něj?
Jaroměř je určitě tradiční soupeř. Ve vzájemných zápasech padá obvykle hodně gólů, takže očekávám divácky atraktivní přestřelku se šťastným koncem pro nás.

Gratulující Jiří Kratochvíl (vlevo) a Michal Kudláček

Poprvé v historii si junioři vybojovali účast v nejvyšší soutěži. Plánujete už letos jejich zapojení do áčka?
Ano. Měli by se v týmu objevovat. Kádr Štírů pro extraligu výrazně zesílil. V týmu jsou kromě našich odchovanců hráči z 1. FbK Tábor, Slovan Jindřichův Hradec, Sokol Písek, FBŠ Jihlava a českobudějovický Meťák. Pod Štíry tak v juniorech vznikl prakticky krajský výběr a momentálně trenéři Ondřej Havelka a Lukáš Malý počítají s 25 hráči, mezi kterými jsou i dorostenci.

Jaké máte nároky na tento tým?
Trenérské nároky na hráče jsou vysoké a odpovídají tomu, že budeme hrát proti nejlepším týmům v zemi včetně reprezentantů. Doufám, že to pro kluky bude hlavně vynikající příprava na vstup do dospělého florbalu a usnadní jim to přechod právě třeba do Národní ligy mužů nebo i do vyšších soutěží.

A cíle?
Juniorská extraliga se hraje v novém formátu se 24 týmy a sám jsem zvědavý, zda budeme patřit do horní, nebo dolní poloviny soutěže. Trochu nám napoví už první zápas proti Plzni, která ve čtvrtek prohrála s Tatranem Střešovice 2:16. Takových výsledků bychom se rádi vyvarovali, ale víme, že to bude těžké.

Štítky FBC Štíři České Budějovice, florbal, Národní liga, Jiří Kratochvíl, extraliga, cíle, trenér, soutěž, Plzeň, TJ Sokol Jaroměř, České Budějovice, Ondřej Havelka, Jaroměř, Tatran Omlux Střešovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři začínají sezonu doma. Pod novým trenérem a s cílem výchovy hráčů pro dospělý florbal  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.