Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Favorit Kopecký: Rallye Český Krumlov je jedna z nejnáročnějších tratí

Na jihu Čech má Jan Kopecký, největší favorit na vítězství a jezdec Škoda Motorsport, za sebou testovací jízdy před Rallye Český Krumlov a říká: „Počítám, že Venca Pech bude největší soupeř, který nám bude šlapat na paty. Navíc mu místní trať svědčí.“

Po roce opět na jihu Čech… těšil jste se?
Do Českého Krumlova se těšíme pokaždé. V týdnu před rallye bývá krásné počasí a na závod přijde déšť. Z toho jsme nadšení… (úsměv)

Máte za sebou středeční testovací jízdy. Máte z nich dobrý pocit?
Jezdilo se v okolí Bukovska u Malont a trať je pěkná. Jeli jsme ji již loni a musím poděkovat majiteli pozemků, že nás tam nechá vozy otestovat. Vymýšlí tam i další různé varianty, takže za nás super a podobných lidí bychom potřebovali mít více.

Auto je v pohodě?
Auto funguje dobře. Jsme na závod připravení a samozřejmě se ho snažíme ještě více vylepšovat, i když to jde hodně pomalu. Pokroky jsou ale vidět.

Rallye Český Krumlov je třetí podnik mistrovství republiky. První dva závody se vám povedly a musíte být spokojený, ne?
Z pohledu výsledku to lépe dopadnout nemohlo. Jak jsem řekl, snažíme se vylepšovat auto a stále je na čem pracovat. Na první dva díly chceme navázat v Krumlově, ale víme, že to nebude jednoduché.

Vyhovuje vám trať krumlovské rallye?
Je to jedna z nejnáročnějších tratí. Je to vidět i na výsledcích. I když se s některým ze soupeřů taháme a zvládáme zkoušky hodně rychle, tak ti ostatní ztrácí hodně a oproti jiným závodům je to klidně dvojnásobek. To o náročnosti místních tratí hodně vypovídá.

Specifikum krumlovské rallye je rychlostní zkouška na budějckém výstavišti.
Pro nás je to rychlostka, která je zajímavá pro diváky. Pro nás jezdce je to nebezpečné z důvodu, že tam jsou hrozně blízko obrubníky. Musíme to zvládnout ve velké rychlosti, abychom neztratili čas, ale stačí malá chybička a může pro nás závod skončit. Pravá soutěž ale začíná až v dalších rychlostkách.

Co letošní mistrovství světa?
Máme za sebou dva závody v Monte Carlu a na Korsice. Na rallye Korsika jsme měli obrovské problémy. Hned v první rychlostní zkoušce nám odešel posilovač řízení, takže jsme hrozně ztratili. Na Monte Carlu nás zase postihl defekt, takže taky ztráta. Ale druhé místo za Mikkelsenem nebylo špatné.

A vaše plány do další fáze mistrovství světa?
To je teď předčasné. Uvidíme po létě. (úsměv)

Štítky rallye, Český Krumlov, Jan Kopecký, Česko, Škoda Motorsport, Korsika, Monte Carlo, Malonty, Bukovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Favorit Kopecký: Rallye Český Krumlov je jedna z nejnáročnějších tratí  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.