Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ze samého nitra norské přírody až do Českých Budějovic

„Ryby miluji!“ zdůrazňuje ředitel NaturaMed Pharmaceuticals Martin Kozelský. Právě v rybách se nachází zdravé omega-3 mastné kyseliny, které by měly být součástí každého jídelníčku. Že vám rybí maso nevyhovuje? Alternativou mohou být potravinové doplňky právě od NaturaMed Pharmaceuticals, firmy, která letos slaví desáté výročí.

NaturaMed je již více než deset let součástí Českých Budějovic, přesto jsou určitě lidé, kteří o společnosti čtou vůbec poprvé... Můžete ji představit?
Jsme v Českých Budějovicích od roku 2006, kdy se norští investoři rozhodli rozšířit pole působnosti. Shodou okolností a náhod si vybrali Českou republiku, respektive České Budějovice. V prvním roce NaturaMed začala s ani ne půl zaměstnancem. Dneska máme sesterské společnosti v Olomouci, Praze, Jihlavě a Banské Bystrici, přičemž zaměstnanců máme dohromady 150 až 200. Management sídlí v Českých Budějovicích. Mimochodem v Českých Budějovicích se nacházíme i v IGY Centru, kde máme call centrum.

Vy osobně působíte ve firmě od začátku?
Ne, nastoupil jsem v roce 2012. Před tím jsem sedm let podnikal a poté sedm let pracoval v personálních společnostech na manažerských pozicích.

Co se vaším příchodem změnilo?
Je toho plno. Když jsem nastoupil, měla firma z manažerského pohledu jednoho zaměstnance. Dnes je nás přímo tady 11. Hlavní změnou bylo nastavení managementů, procesů, kdy mám zaměstnance, kteří mají jasně stanovené úkoly. Jeden se primárně stará o telemarketing, další o PR a tak dále. Za čtyři roky, co tady jsem, se nám daří zvyšovat obrat a celkově se ekonomicky společnosti velmi daří.

Takže firma pořád roste?
Ano, pořád. Loňský rok dopadl nadmíru skvěle. Plány do budoucna jsou hodně odvážné. Trh s potravinovými doplňky je obrovský. Jak u nás, tak ve světě. Od samého začátku je pro nás hlavní prioritou kvalita. Jelikož máme velmi úzkou vazbu na Norsko, kde se naše produkty vyrábějí, máme nad jejich kvalitou kontrolu, kterou nám pravidelně potvrzují testy ve státních akreditovaných laboratořích v Olomouci.

Co je vaší hlavní devizou?
Omega-3 mastné kyseliny. Tvoří zhruba 80 procent obratu. Snažíme se ale v posledních čtyřech letech inovovat a rozšiřovat naše portfolio. Každopádně omega-3 je naše gró a nebojím se říct, že ji děláme nejlépe v republice.

Jaká je vaše cílová skupina?
Za těch 10 let jsme si prošli vývojem. Cílovka byla starší, ale daří se nám snižovat hranici. Pořád ale nejsme zdaleka tam, kde bychom chtěli být. Naše produkty nemají věkové omezení. Mohou je brát děti, stejně tak senioři. Každopádně nejvíce zákazníků máme ve věkové kategorii 50+. Omega-3 je něco, co nám naše tělo nedodává. Je v rybách, ale konzumace ryb u nás není taková, jaká by měla být. Jsme hluboko pod průměrem Evropské unie. Pro srovnání – jíme desetkrát míň ryb než Norové. Hraje v tom ale roli několik faktorů – kultura, naše umístění, ceny ryb...

Vy osobně ryby máte rád?
Miluji ryby! Užívám omegu-3 a jednou či dvakrát týdně ryby jím.

Co vás naposledy v práci potěšilo?
V posledních týdnech byla celá společnost pod velkým tlakem s náběhem mnoha nových kampaní a uvedením nových produktů na trh. Udělalo mi radost, jak se celé záležitosti náš tým chopil. Týmový duch, to nebyla jen fráze. Dali jsme hlavy dohromady a táhli za jeden provaz. Od roku 2012 se celkově podařilo vytvořit fungující tým, ostatně za celou dobu nikdo neodešel.

Foto archiv NaturaMed Pharmaceuticals

Štítky ryby, České Budějovice, Olomouc, Česko, Evropská unie, Praha, Banská Bystrica, Jihlava, Norsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze samého nitra norské přírody až do Českých Budějovic  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.