Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Gól byl můj, ale příště už se to nestane, říká odhodlaně Petr Kváča

Jedinou inkasovanou branku svého týmu si vyčítal. Petr Kváča však po svém opětovném návratu do řad českobudějovického Motoru zvládl a i díky několika povedeným zákrokům brali Jihočeši z dalšího domácího utkání opět tři body. „Byl jsem nervózní, ale těšil jsem se na domácí prostředí a fanoušky,“ usmíval se po utkání mladičký gólman.

Čím to bylo, že první třetina byla odehraná ve skvělém tempu, ale druhá už byla vlažná?
V první třetině jsme dali rychlý gól po chybě soupeře. Od nás to bylo ale skvěle sehrané. Jeli jsme pak v podstatě sami na branku. To nás hodně nakoplo. Soupeř se de facto k ničemu nedostal. Navíc kluci mi hodně pomáhali. Blokovali střely a podobně. Super práce. Pak jsme si něco řekli, ale neměli jsme na hokejce vůbec klid. Jinak si ale myslím, že to bylo super.

Kdy jste se dozvěděl, že putujete z Benátek zpátky do Motoru?
S Libercem jsem odjížděl na týdenní trip do Vítkovic a do Třince. Pak mi bylo řečeno, že až se vrátíme z tripu, tak se mám další pondělí hlásit tady v Budějovicích. Říkali mi, že bych tu měl dostávat více šancí než v Benátkách.

Jak byste zhodnotil svoje působení v Benátkách? Nečekal jste větší vytížení?
Ani ne. Věděl jsem, že je to v podstatě farma Liberce, Sparty a Mladé Boleslavi. Věděl jsem, že gólmani tam budou chodit, ale já čekal na svoji příležitost. Mohl jsem se ukázat zase někde jinde. Mohl jsem si také zvednout sebevědomí, protože jsem tam měl také o něco více práce. Musím říct, že jsem tam na sobě hodně zapracoval. Hlavně co se týče techniky bruslení, sebevědomí a podobných věcí. Hlavně na tom jsem pracoval. Myslím, že jsem se v tom také zlepšil.

Myslíte, že vám pomohla přítomnost právě gólmanů jako je Will nebo Novotný?
Určitě. Hodně jsem se naučil od Romana Willa. S ním jsem trávil téměř celý den na stadionu. On je také starší. Má odchytaný zápas v NHL, byl na farmě NHL a musím říct, že je to fakt vynikající gólman. Má všechno srovnané. Ví, jak co má fungovat a věří určitým věcem. Hodně jsem toho od něj odkoukal a hodně mě toho naučil.

Co přesun z Benátek do Českých Budějovic? V Benátkách o poznání horší stadion, lidi tam téměř nechodí. Vnímáte podobné věci?
My jsme naštěstí v Benátkách jenom hráli zápasy, ale jinak jsme trénovali v Liberci. Samozřejmě je ale rozdíl, pokud hrajete před stovkami diváků a pak před tisíci. Člověka to pak žene daleko víc dopředu a žene ho to k lepším výkonům. Když si i na tréninku vzpomenu, jací jsou tady fanoušci, tak mě každá situace žene dál, abych se stále zlepšoval. Chci jim ukázat, že my budeme doma jenom vyhrávat a soupeři si odsud nebudou odvážet žádné body.

Kdy jste se dozvěděl, že budete dnes chytat?
Přijel jsem v pondělí, ale do Benátek jel Ondra (Bláha, pozn. autora) s Gábičem (David Gába, pozn. autora). Hned další den, tedy v úterý, mi bylo řečeno, že budu chytat.

Byl jste nervózní?
Byl jsem nervózní, ale těšil jsem se. Těšil jsem se na domácí prostředí a fanoušky. Byl jsem za to moc rád. Navíc to skončilo vítězstvím.

Jak jste viděl tu jedinou inkasovanou branku?
Soupeř vystřelil skrz našeho obránce, přitom náš obránce to udělal výborně, protože ho vytlačil do strany. Střela ale nějak zaplachtila. Já jsem to měl samozřejmě lépe sledovat. Je to jednoznačně můj gól a moje chyba. Musím ale říct, že příště už se to nestane.

Nerozhodila vás ta branka?
Ani ne. Pustil jsem to hned z hlavy. Stává se to i v NHL. Ti kluci se s tím také musejí hned vyrovnat. Je to stejné, jako kdybych dostal gól při klasické situaci pět na pět. Tohle sice bylo laciné, ale pokaždé, když dostanu gól, tak je mi to v podstatě jedno a jedu hned dál, jako by to bylo 0:0.

Štítky Petr Kváča, Madeta Motor České Budějovice, Benátky, National Hockey League, Bílí Tygři Liberec, Roman Will, HC Vítkovice Ridera, HC Oceláři Třinec, HC Sparta Praha, BK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gól byl můj, ale příště už se to nestane, říká odhodlaně Petr Kváča  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.