Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Byli jsme Spartě rovnocenným soupeřem, myslí si Roman Wermke

Byl jedním z nejaktivnějších hráčů Dynama. Po jeho centru dokonce Ivo Táborský snižoval na 1:2. Na vyrovnání už ale Českobudějovičtí hráči nedosáhli. Roman Wermke si přesto zápas před téměř zaplněným Střeleckým ostrovem užil. „Je to pro nás odměna za práci, kterou tu teď odvádíme,“ prozradil.

Romane, zhodnoťte nám utkání se Spartou.
Tak prvně bych to zhodnotil jako jednu velkou odměnu za to, jakou práci tu teď odvádíme. Pracujeme na sto procent a myslím, že je to také vidět. Tohle pro nás byla třešnička na dortu. Zahrát si proti tak výbornému mančaftu, jako je Sparta, se nám nepoštěstí každý den. Myslím, že jsme byli rovnocenným soupeřem a měli s námi problémy.

První poločas byl vyrovnaný, na začátku druhého jste měli dokonce tlak. Chtěli jste přesně takhle proti Spartě hrát?
Jo, bylo to super. Nebáli jsme se hrát, byli jsme sebevědomí, chtěli jsme každý balon a rvali jsme se. Myslím, že jsme si vypracovali dost šancí proti takovému soupeři. Možná, že jsme si jich vypracovali více než oni.

Pak přišly dvě rychlé branky Sparty a vypadalo to, že vás to dost položilo.
Jak dala Sparta gól, dostala se na koně a začala více držet balon. Byla na balonu jistější. Ale my jsme se z toho otřepali, začali si dávat super balony a přišly další šance. Nakonec z toho padl gól.

Popište ho.
Od Fundise (Funda, pozn. autora) jsem dostal suprový balon k rohovému praporku, kam jsem nabíhal. Přišel souboj jeden na jednoho a já si to zasekl. Když už jsem byl otočený směrem k brance, tak mi Fundis dělal tandem, čímž mi soupeře ještě odtáhl. Pak jsem si to sklepl na druhou stranu, centroval jsem a Tábor (Táborský, pozn. autora) byl na přední tyči a uklidil to.

Co jste říkal na atmosféru?
Byla výborná! Vlastně poprvé jsem tady viděl takhle plný stadion. Všichni byli skvělí. Za každý balon, co jsme udělali, tak nás fanoušci chválili. Moc jim za to děkuji.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky AC Sparta Praha, SK Dynamo České Budějovice, Ivo Táborský, Střelecký ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Byli jsme Spartě rovnocenným soupeřem, myslí si Roman Wermke  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.