Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pracovat na Gynekologicko-porodnickém oddělení byl můj sen, říká Viktória Vanková

Táborská nemocnice neustále zvyšuje komfort poskytovaných zdravotnických služeb svým pacientům a pacientkám. Zářným příkladem je Gynekologicko-porodnické oddělení, které je pro svou pověst v kraji vyhledávané. V uplynulém roce se zde narodilo 883 dětí. Chválí si ho i Viktória Vanková, která je v Táboře šťastná.

Mladá doktorka pochází ze slovenského Veľkého Krtíše. Studia ale absolvovala v Brně a už v tu dobu věděla, že se nebude chtít vrátit do své rodné země. České nemocniční prostředí je podle ní daleko příznivější. „Jsem tu již třetím rokem. Předtím jsem tři měsíce pracovala na Anesteziologicko-resuscitačním oddělení, protože jsem nezískala místo na Gynekologicko-porodnickém oddělení. Pak se mi ale vyplnil sen a začala jsem na něm pracovat,“ říká.

Proč sen? Nadšená je především z příjemného prostředí pro maminky a moderního vybavení. „Poskytuje dostatečné soukromí a komfort pro rodičky s dětmi. Připadá mi to jako takový obývací pokoj než nemocnice. Máme zde s maminkami osobnější kontakt, můžeme se jim více věnovat. Rády si pochováme jejich miminka, komunikujeme s nimi a vzájemně se poznáváme,“ těší Vankovou.

Patřičně hrda je nemocnice i na to, že smazala rozdíly mezi normálním a nadstandardním vybavením na pokojích. Na každém pokoji je toaleta, sprcha, lednička, televize, přebalovací pult pro miminka. Všechny pokoje tak mají své vlastní vybavení. Rodičky zde musí být vyloženě spokojené. Za vše hovoří zkušenosti. Některé nastávající maminky totiž vyhledávají vyloženě tuto porodnici, ačkoliv jsou z jiného kraje.

Zmíněnou domáckost potvrzuje i osobitý přístup ke všem rodičkám. „Když má nastávající maminka svůj porodní plán, tak se ho snažíme alespoň z části respektovat. Samozřejmě, že je zdraví maminky a prosperita miminka vždycky na prvním místě. I před porodním plánem. Přáním rodiček se ale snažíme vyhovět. Vždycky je u příjmu prodiskutujeme, projdeme všechny body a podle toho se domlouváme, co lze zrealizovat,“ zmiňuje slovenská doktorka.

Na otázku, zda si za své tříleté působení na Gynekologicko-porodnickém oddělení Nemocnice Tábor vybavuje nějaký nezapomenutelný příběh, má hned jasno. „Každá rodička je něčím výjimečná. Nedá se úplně konkretizovat, jak to vždy zarezonuje. My zde máme maximálně do deseti porodů denně, někdy jsou dva tři, někdy ani jeden. Pro mě je však každý porod něčím krásný a specifický,“ dodává Viktória Vanková.

Autoři

Štítky nemocnice, Tábor, Brno, Nemocnice Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pracovat na Gynekologicko-porodnickém oddělení byl můj sen, říká Viktória Vanková  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.