Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Těším se, až si zahraji před místními fanoušky, jsou prý skvělí, říká posila Angelo Esposito

V pondělí přiletěl do České republiky a hned se zapojil do tréninku se svým novým týmem ČEZ Motor České Budějovice. Jak sám říká, zpočátku byl ještě unavený, ale věří, že se to bude zlepšovat. „Doufám, že v každém utkání předvedu to nejlepší, co ve mně je,“ přeje si.

V České republice už jste jednou byl, ale byl jste někdy v Českých Budějovicích?
Ano, přesně tak. V České republice jsem jednou byl, kdy jsem byl mladý. Tenkrát to bylo s týmem do 18 let. Byl to Memoriál Ivana Hlinky. Ale tady v Českých Budějovicích jsem nikdy nebyl.

Umíte už nějaká česká slovíčka?
Pár jich umím. Třeba „dobře“, „ahoj“ nebo „dobré ráno“. Není toho moc, ale alespoň něco. Čeština je hodně těžký jazyk.

Co říkáte na své spoluhráče?
Myslím, že jsou všichni fajn, i když se s nimi samozřejmě ještě tolik neznám. Máme za sebou pár tréninků, ale pomáhají mi. Je to pro mě občas složité, ale kluci se mi to tu snaží usnadnit.

Máte za sebou pár tréninků. Jak jste se cítil? Byly hodně náročné?
Úterní byl hodně těžký, protože jsem přiletěl v pondělí. Byl jsem opravdu hodně unavený. Ale doufám, že to bude lepší a lepší. Navíc jsem neměl ani veškeré svoje vybavení, takže to bylo ještě o něco těžší. Ale bude to dobré.

Jste druhým Kanaďanem v týmu. Je velká výhoda, že tu máte kanadského parťáka?
Ano, je to skvělé. Mitch (Fillman, pozn. autora) je skvělý kluk a můžu s ním povídat o všem anglicky. Je tu přece jenom déle, tak už mě stačil pár místních věcí naučit. Kdybych tu byl sám, bylo by to složitější. Hodně mi pomáhá se zapojením do týmu.

Ale z dřívějšího působení v Bolzanu znáte ještě Roka Pajiče.
Ano, s Rokym jsem hrával. Je skvělé být s ním zase v jednom týmu. Je to fajn kluk. Pamatuju si, že hrával skvěle. Těším se na spolupráci s ním.

Popište nám váš hokejový styl? Jak byste se specifikoval?
Snažím se být rychlým a dobrým bruslařem a díky tomu se snažím vytvářet spoluhráčům šance. Jsem hodně ofenzivní. Vzadu se ale snažím vypomáhat a hrát chytře.

Mluvil jste s trenérem o vaší roli v týmu?
Ano, ale jenom trošku. Konkrétně jsme se o mé pozici ještě nebavili.

Už jste slyšel o místních fanoušcích?
Ano, slyšel jsem, že jsou opravdu šílení. (smích) Jsou prý opravdu dobří a dodávají hráčům obrovskou energii. Už se moc těším, až si před nimi zahraji a uslyším ten rachot. Doufám, že potvrdí to, co jsem o nich slyšel. (úsměv)

Kanaďané bývají velmi oblíbení u českobudějovických fanoušků, víte to?
Ano, slyšel jsem o Andrew Ferencovi, který prý byl miláčkem publika. Já doufám, že v každém zápase předvedu to nejlepší, co ve mně je a budu také oblíbený a budou mě mít lidé rádi. (úsměv)

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Česko, Angelo Esposito, trénink, Madeta Motor České Budějovice, České Budějovice, Ivan Hlinka, Andrew Ference, Rok Pajič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těším se, až si zahraji před místními fanoušky, jsou prý skvělí, říká posila Angelo Esposito  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.