Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Úroveň ligy vzrostla, míní trenér Dynama David Horejš

Trenér David Horejš připravil fotbalisty SK Dynamo České Budějovice na novou sezonu a od vedení klubu má cíl i přes výsledkově špatnou přípravu atakovat horní patro tabulky. Na hráče bude vyvíjet tlak.

Příprava týmu výsledkově nevyšla. Jaká byla z vašeho pohledu?
Zvolili jsme jiný model. Hráli jsme těžké zápasy proti ligovým soupeřům. Samozřejmě víme, že některé výsledky nebyly dobré, ale na druhou stranu musím říct, že herně to nebylo špatné. Věříme, že se věci z těchto těžkých zápasů promítnou do sezony a oproti přípravě se situace v mistrácích zlepší. Věřím, že jsme na sezonu dobře připraveni.

První zápas hrajete o víkendu v Třinci.
Představu o sestavě máme. Máme sice drobné zdravotní problémy, ale během týdne se snad část hráčů dá dohromady. Třinec jsme viděli, když hrál s Karvinou.

Máte už jasno o složení základní sestavy?
Na devíti postech jsme si jistí. Další posty uvidíme podle zdravotního stavu.

S obměnou kádru jste spokojen?
Vedení to dalo velkou práci, protože jsme chtěli pro tuto sezonu tým stabilizovat. Vloni jsme šli jinou cestou, bylo tu hodně nových kluků a teď chceme, aby tu bylo více kmenových hráčů. Dalším cílem je zapracování našich odchovanců. Hráči, kteří odešli, odešli do svých mateřských klubů. Měli jsme vytipovaných pár hráčů a chtěli jsme z nich udělat kmenové fotbalisty. Šourek nám zkušenostmi hodně pomůže. Čermák je talentovaný hráč ze Slovenska a bývalý mládežnický reprezentant. Máme ho i díky Mírovi Filipkovi (bývalý brankář Dynama – pozn. autora) a přišel zdarma. Vidíme v něm perspektivu. Táborský je nejvýraznější postava. Působil tu a je to dobrý fotbalista, který může hrát na více postech.

Kádr je tedy kompletní?
Ještě nějaká změna v týdnu může nastat, abychom zvýšili konkurenci. Chceme na kluky vyvíjet tlak.

Co očekáváte od sezony 2016/2017?
Vzrostla kvalita celé soutěže a bude jiná než loni. Ostrava, Olomouc nebo Znojmo budou chtít hrát prim. Postoupil Prostějov, kde uvidíme, na co bude.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky SK Dynamo České Budějovice, David Horejš, fotbalista, Třinec, MFK Karviná, SK Sigma Olomouc, 1. SC Znojmo, 1. SK Prostějov, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úroveň ligy vzrostla, míní trenér Dynama David Horejš  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.