Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

B-Complex: Jako žena se cítím šťastněji

Světově uznávaný DJ B-Complex už zítra rozparádí Budějčáky! Večer zahraje v Café Klubu Slavie na akci Gangster Trippin. Jako support se představí například HellSmith, Johny Player či dvojice Fury & Weed. Na co se můžete těšit? Co všechno už má B-Complex za sebou? Co znamená Bi-Gender, což je termín, který se ohledně tohoto umělce (či umělkyně) často skloňuje? Přinášíme vám rozhovor s touto nepřehlédnutelnou a významnou osobností taneční scény.

Co jste si pro Budějčáky nachystala? Na co se můžeme těšit?
Na Budějce se už těším. S Ottou Kovaříkem se známe už několik let a vím, že pro své lidi vždy chystá top akce. DJ se může plně soustředit jen na svůj výkon. Chystám se zahrát poměrně tvrdý set, také klasiky spolu s mými skladbami a novinkami.

Máte zkušenost s mejdany po celém světě. Na jakých místech se lidé dokážou nejvíc rozdivočet?
Většinou na místech, kde párty nebývá každý pátek, a proto si jich váží víc. Důležité ale vždy je, aby DJ zahrál poctivě a mělo to hlavu a patu. Poté se může stát, že lidé nadšením pomalu bourají stage. Nechci machrovat, kde všude jsem hrál, šílený crowd můžu mít i na východním Slovensku, například v Snině.

A jak jsou na tom Češi? Umí si užít skvělou párty?
Češi i Moraváci jsou super, je to d&b národ, což jen dokazuje úspěšný Let It Roll projekt. Dokáží ocenit dobré mixy a mají přehled.

Můžete zavzpomínat na největší akci, kterou jste kdy zažila?
Největšími akcemi bývají festivaly, hrála jsem například na Global Gathering v Anglii, nebo na letním turné v Austrálii. Z klubových eventů byl největší asi v Brixton Academy, kde bylo zhruba pět tisíc lidí.

Trošku osobní otázka, ale nedá mi to... Na internetu se dá dočíst, že jste takzvaný Bi-Gender. Co to vlastně znamená? Co si pod tím můžeme představit?
Že je ve mně žena, jsem věděla odmalička, ale vzhledem k tomu, že je toto téma tabu, trvalo mi nějaký čas zjistit, o co jde. Také nalézt odvahu být sama sebou. Bi-Gender by se dalo zjednodušeně popsat jako dvojrodová osoba - cítíte se být mužem i ženou. U mě se potom liší prezentace podle toho, jak jsem oblečená a jak se prezentuji. Jsem buď Maťo, nebo Matia. Nerada se cítím být někde mezi a zároveň se jako žena cítím šťastněji.

Na závěr... Mohla byste dát nějakou radu začínajícím DJ's, čemu se vyvarovat? Na co si dávat pozor, na čem pracovat. Je dnes těžké se jako DJ prosadit?
Buďte sami sebou, nespěchejte a snažte se věnovat také produkci. Jak se chcete prosadit bez produkce, nepůjde to. Nekopírujte trendy jen proto, abyste se nejrychleji někam dostali. Když to budete dělat poctivě a trpělivě, úspěch si vás najde sám. Najděte si partu producentů a DJ's na podobné úrovni, sdílejte svou tvorbu, pomáhejte si a snažte se vytvořit toho co nejvíc. Nezasekněte se na jedné až dvou věcích, které se snažíte dovést k dokonalost.

Štítky České Budějovice, Let It Roll, Brixton Academy, Austrálie, Slovensko, Anglie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

B-Complex: Jako žena se cítím šťastněji  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.