Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

ÚOHS potvrdil, že město v zakázce na halu nechybovalo

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) potvrdil, že město postupovalo správně při zakázce na stavbu multifunkčního centra. Podnět antimonopolnímu úřadu podal bývalý náměstek českobudějovického primátora František Konečný (ANO). Město nakonec multifunkční centrum ani stavět nezačalo, projekt zastavilo kvůli vysoké ceně,.

Podnět žádal prošetření domněnky, že město nepostupovalo správně při zrušení veřejné zakázky v souladu se zákonem. ÚOHS řízení zastavil 23. září, protože pochybnosti nenalezl. Vedení města dnes ukázalo rozhodnutí antimonopolního úřadu. „Pro nás tím celá kauza skončila. Jiná podání k ÚOHS nejsou," uvedl primátor Jiří Svoboda.

Multifunkční centrum mělo stát místo současné sportovní haly Na Dlouhé louce. Proti zboření haly, která je stále v provozu, protestovala skupina obyvatel města a také některé sportovní kluby.

Cena projektu multifunkčního centra i s demolicí současné sportovní haly se postupně vyšplhala až na více než půl miliardy korun. Prvotní odhady přitom hovořily o částce o 200 milionů korun nižší. „Město se nyní zaměří na to, aby vybudovalo jinou halu," uvedl Svoboda. Dodal, že cena nové stavby by měla být výrazně nižší. Navíc by nadále fungoval areál Na Dlouhé louce, který vznikl v 80. letech minulého století. České Budějovice vybírají vhodnou lokalitu pro stavbu haly. Podle primátora se například nabízí areál bývalých kasáren ve čtvrti Čtyři Dvory.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky ČR, správa, stavby, ÚOHS, Č. Budějovice, AUDIO, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, primátor, František Konečný, ANO 2011, Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ÚOHS potvrdil, že město v zakázce na halu nechybovalo  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.