Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Konečný schovává nový posudek na halu v „šuplíku“, tvrdí Kuba. Je to lež, reaguje náměstek

Náměstek František Konečný záměrně zatajuje nový posudek ohledně výstavby Multifunkčního centra Dlouhá louka. To alespoň tvrdí opoziční zastupitel Martin Kuba, který se podle svých slov snažil k novému dokumentu dostat. Bohužel ale neúspěšně. Stejně tak jsou na tom podle něj další zastupitelé, kteří o nahlédnutí do posudku žádali. Konečný takové lži odmítá.

„Na začátku týdne dorazil na odbor hlavního architekta na radnici posudek k výstavbě Multifunkčního centra Dlouhá louka. Snažil jsem se si materiál vyžádat, abych se s ním mohl jako zastupitel seznámit, protože se v pondělí na zastupitelstvu města bude hlasovat o referendu k této výstavbě,“ napsal dnes Martin Kuba (ODS) na svém facebookovém profilu.

K dokumentu se ale nedostal. Posudek má údajně „zamčený v šuplíku“ náměstek primátora František Konečný (ANO). „A smůlu nemám jen já. Materiálu se podle mých informací nejsou schopni dobrat ani ostatní radní koaličních stran, kterým ho pan náměstek Konečný taky nechce ukázat. Asi proto, že dostatečně nepodporuje argumentaci pánů radních z ANO,“ vysvětluje Kuba.

Konečný ale Kubova nařknutí odmítá. „Na město přišel tento týden posudek týkající se Multifunkční haly, ale je to posudek, který si město neobjednalo. Přišel včetně faktury. Objednával ho někdo jiný, takže město s ním nemůže nakládat a útvar architekta ho odeslal zpět zhotoviteli. V šuplíku ho určitě nemám, to si pan Kuba vymýšlí,“ reagoval Konečný.

Posudek měl podle něj jít na jinou adresu. „Odeslali jsme ho zpět s tím, že město nic neobjednalo. Jsou určité postupy a předpisy a nelze zaplatit něco, co se neobjednalo,“ dodal. 

Arnošt Navrátil, architekt který posudek vypracoval, nyní zvažuje jak postupovat. „Z celé situace jsem velice smutný, posudek jsem zpracoval na žádost hlavního architekta a byli u toho i další lidé z města. Smlouvu jsme měli připravit dodatečně,“ řekl Navrátil a dodal, že posudek pravděpodobně neodpovídá představám zadavatele, a proto jej odmítá.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Sportovní hala, Multifunkční centrum Dlouhá louka, zastupitelstvo, František Konečný, Martin Kuba, zásuvka, stavba, architekt, ANO 2011, ODS

Konečný schovává nový posudek na halu v „šuplíku“, tvrdí Kuba. Je to lež, reaguje náměstek  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.