Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lidé si stěžují na plné odpadkové koše ve městě. Radnice chystá častější kontroly

Odpadky ze soukromých provozoven ve městě velmi často končí v kameninových koších, které jsou určené k vyhazování drobného směsného odpadu. Lidé si na jednání majitelů podniků stěžují, radnice proto chystá častější kontroly.

Naplněné odpadkové koše a v blízkosti soukromá provozovna. Běžná realita v některých částech města. Mnozí podnikatelé totiž zcela pravidelně plní koše odpadem ze svých podniků. Porušují tím ale městskou vyhlášku. 

„Každá podnikající osoba musí mít jasno, jak s odpadem naloží. Většina z těch slušných má zajištěný odvoz z provozovny prostřednictvím smlouvy s firmou, která má tuto činnost ve své gesci. Pokud odpad v pytlích vloží do odpadkového koše, dopouštějí se porušení Obecně závazné městské vyhlášky,“ připomíná náměstek primátora Ivo Moravec.

Na základě upozornění občanů bude město provádět častější kontroly. Keramické kameninové koše umístěné na veřejných prostranstvích jsou totiž určeny pouze pro odkládání drobného směsného odpadu, ne k odkládání pytlů s odpadem pocházejícím z podnikatelské činnosti.

Foto pixabay.com

Štítky odpad, koše, České Budějovice, městská vyhláška, odpadkový koš, Ivo Moravec

Lidé si stěžují na plné odpadkové koše ve městě. Radnice chystá častější kontroly  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.