Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Podle ODS může stavbu centra v Budějcích napadnout úřad pro ochranu hospodářské soutěže

Budějcká ODS tvrdí, že projekt výstavby nového multifunkčního centra ve městě může zrušit antimonopolní úřad. Důvodem je prý změna zadání zakázky, když vedení radnice loni stejný tendr za menší částku zrušilo s tím, že mu připadal za 489 milionů korun bez daně finančně nákladný. Nyní ale soutěž vypisuje za 551 milionů korun bez daně.

Vedení města původně vypsalo výběrové řízení na multifunkční centrum přibližně za 312 milionů korun bez daně. Loni v létě však ze soutěže vzešla nejnižší nabídka 489 milionů. Město ji proto odmítlo, tendr zrušilo a připravilo nový s odhadem 551 milionů korun. „Vypsat tu samou zakázku po půl roce o 200 milionů korun dražší je z našeho pohledu absurdní. Tenhle postup město vystavuje riziku soudních sporů s firmami, které vyhrály, nebo se tendru zúčastnily. A vystavuje město riziku, že úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) celou zakázku zruší," uvedl Kuba.

Podle náměstka českobudějovického primátora Františka Konečného nelze vyloučit, že antimonopolní úřad do soutěže skutečně zasáhne. Podle něj se tak však může stát u jakéhokoliv stavebního projektu. „V České republice může soud a ÚOHS napadnout cokoliv," uvedl.

Multifunkční centrum má mít mimo jiné dvě stejné palubovky. Ideu nové haly prosazoval hlavně českobudějovický volejbalový klub, který patří do české špičky. Parametry dosavadní haly neodpovídají požadavkům pro mezinárodní zápasy. Týká se to především stropu, který je ve výšce devíti metrů od palubovky. Nový by měl být o tři metry výš. Nové multifunkční centrum ale nepočítá s výstavbou koridoru pro atlety, který se v současné hale nachází. Proto atletické oddíly chystaný projekt kritizují.

Opozice chtěla dnes zařadit do programu zasedání zastupitelstva bod týkající se dalšího postupu projektu multifunkčního centra, koalice to ale odmítla.

Autoři | Foto Ateliér 8000

Štítky ODS, České Budějovice, sportovní hala, multifunkční centrum, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, daň, projekt, soutěž, František Konečný, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podle ODS může stavbu centra v Budějcích napadnout úřad pro ochranu hospodářské soutěže  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.