Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Letiště České Budějovice provoz zatím neobnoví. Na vině jsou technické problémy

Na konci září zahájilo Letiště České Budějovice instalaci světelných a navigačních technologií, kvůli čemuž mělo být na letišti na tři měsíce zastaven letový provoz. Znovuobnoven měl být 7. prosince. Letiště ale dnes informovalo o tom, že se zahájení provozu odkládá. Na vině jsou technické problémy.

„Pro všechny naše příznivce, přátele a milovníky létání, kteří se těšili na to, až se po 7. prosinci na Letišti České Budějovice znovuotevře letecký provoz, máme smutnou zprávu. Třebaže nás to velmi mrzí, zahájení provozu se odkládá. Bohužel, technické problémy, které se vyskytly po dokončení instalace světelných a navigačních technologií, nám neumožnují RWY zprovoznit a znovuobnovit letecký provoz,“ uvedlo letiště na svém webu.

ČTĚTE TAKÉ: Na letišti v Plané u Českých Budějovic se teď nepřistává a ani se nikam neodlétá

Letiště tak bude i nadále do odvolání uzavřeno. „Na řešení obtížné situace a na odstranění problémů spolupracujeme s Jihočeským krajem, s firmou Hochtief CZ a s Úřadem pro civilní letectví,“ uvedla marketingová manažerka letiště Martina Vodičková.  

Modernizace letiště České Budějovice začala už před deseti lety. Loni v prosinci byla zahájena poslední etapa. Jejím konečným stavem by mělo být mezinárodní letiště připravené na provoz letadel typu Boeing 737 nebo Airbus A320. 
 

Foto Facebook Jihočeské letiště České Budějovice

Štítky Letiště České Budějovice, Jihočeský kraj, rekonstrukce, letadla, České Budějovice, letiště, Hochtief, Úřad pro civilní letectví, Planá

Letiště České Budějovice provoz zatím neobnoví. Na vině jsou technické problémy  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.