Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stavba obchvatu Budějc je v ohrožení. Italové a Turci napadli výběrové řízení

Stavba obchvatu Českých Budějovic se pravděpodobně posouvá. Výběrové řízení na zhotovitele více než sedmikilometrového úseku Úsilné – Hodějovice totiž jedna z firem napadla u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

S informací o napadení výběrového řízení italsko-tureckým sdružením firem Astaldi a IC Ictas přišel jako první deník Zdopravy.cz. Informaci mu potvrdil mluvčí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Martin Švanda. „Důvodem návrhu jsou zejména netransparentní změny zadávací dokumentace,“ uvedl s tím, že úřad už zahájil prvostupňové řízení.

Sdružení Astaldi a IC Ictas vyhrálo výběrové řízení na druhý úsek Hodějovice – Třebonín. Ve výsledkové listině na část dálnice z Úsilného do Hodějovic nefigurovalo. 

ČTĚTE TAKÉ: Ředitelství silnic a dálnic má nabídky na další úsek D3. Začít stavět by se mohlo do konce roku 

Po otevření obálek zveřejnilo Ministerstvo dopravy uchazeče o tuto zakázku. Nejnižší nabídku dala firma Hochtief a Colas. Podle té postaví sedmikilometrový úsek za 5,286 miliardy korun. Oproti odhadu ŘSD, která předpokládá cenu ve výši 6, 874 miliardy korun, je nabídka o více než dvacet procent menší.

Ředitelství silnic a dálnic teď kvůli napadení výběrového řízení nemůže uzavřít smlouvu. Podle všeho tak letos výstavba důležitého obchvatu pravděpodobně nezačne.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj zdopravy.cz

Štítky obchvat, České Budějovice, D3, dálnice, ŘSD, výběrové řízení, Hodějovice, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Úsilné, Ředitelství silnic a dálnic, Ministerstvo dopravy České republiky, Hochtief, Třebonín

Stavba obchvatu Budějc je v ohrožení. Italové a Turci napadli výběrové řízení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.