Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lidé se pohoršují nad fotografií pořízenou u vietnamské restaurace v Budějcích. Šlo o rodinnou oslavu, říká policie

Před několika hodinami se na Facebooku objevila fotografie, která pohoršila velké množství lidí. Dva příslušníci vietnamské komunity na ní na chodníku podle všeho opalují srst zvířete, jejich způsoby ale nejsou hygienické, podle lidí ani etické. Policie tvrdí, že se vše dělo v rámci soukromé rodinné oslavy a podle tradiční zvyků dané komunity.

„Aktuálně restaurace MET na Lannovce. Puch! Hygiena? Před chvíli i poprava slepic..dobrou chuť těm, kteří tam právě obědvají,“ popsala situaci Andrea, která vše zachytila na fotografii.

Podle mluvčího Policie České republiky šlo ale o soukromou akci, která nemá spojitost se zmiňovanou restaurací. „Několik obyvatel si na Lannově třídě stěžovalo na zvláštní zápach, který šel ze dvora jednoho z domů. Policie se na místo vydala a zjistila, že se jedná o soukromou oslavu vietnamské komunity. Byli požádání, aby se přesunuli jinam a policejní výzvu uposlechli,“ vysvětlil mluvčí Miroslav Doubek.

Restaurace Met, u které se čin odehrál, nabízí vietnamské a thajské speciality. Kozí maso, kterému je na fotografii opalována srst, restaurace nenabízí.

Na účastníky celého aktu se na Facebooku snesla vlna kritiky. „Doufám, že už je to nahlášeno na krajskou veterinární správu, na hygienu a médiím,“ komentuje Simona Freiová.

„O hygieně se určitě bavit vůbec nemusíme, ale já jen doufám, že všichni komentující pod fotkou jsou vegetariáni! Nebo klasicky pokrytci? Tohle vidíme, to se nám nelíbí, ale jatka, která se dějou za zdí haly, nám nevadí a k večeři si dáme steak! Už toho mám vážně dost lidi! Není rozdíl mezi čínským festivalem a vodňanskými kuřaty, tak na tohle vaše znechucení z mrtvýho zvířete na chodníku myslete, až půjdete nakoupit,“ okomentovala situaci z jiného pohledu Dominika Talířová.

K celé situaci se vyjádřila i zástupkyně restaurace Met. „Na obrázku vidíte kozu, není to žádný pes či jné zvíře. Rozhodně to není pokrm pro návštěvníky pdniku,“ vysvětlila Thu Quyên. Podle ní bylo kozí maso určené na rodinnou oslavu pro vietnamské hosty.

Foto Facebook České Budějovice

Štítky slavnost, policie, restaurace, České Budějovice, Facebook, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé se pohoršují nad fotografií pořízenou u vietnamské restaurace v Budějcích. Šlo o rodinnou oslavu, říká policie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.