Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

CO VY NA TO? Lidé se mají ozvat, když se jim něco nelíbí, myslí si dotazovaní Jihočeši

Stále častěji lidé ve všech koutech České republiky vyjadřují veřejně svůj názor. Nespokojení a naštvaní obyvatelé měst i vesnic se scházívají v ulicích a na náměstích a protestují v poslední době hlavně proti politickému dění. Nezřídka ale lidé do ulic vyjdou kvůli týraným zvířatům nebo kvůli rozhodnutím úředníků či záměrům představitelů měst. A podepisují se také petice. Je to dobře? Nebo jsou takové akce spíše na škodu? Není už jich moc? To se Budějcká Drbna ptala lidí v jihočeské metropoli.

Jaroslava Štambaská, Netolice

Je to poměrně těžké, ale jakým jiným způsobem mají lidé dát najevo, že se jim něco nelíbí. Nevím, zda všechna ta shromáždění, protesty, demonstrace a petice jsou platné a pomůžou něco změnit, ale bylo by to fajn. To, že takových akcí je hodně, o něčem vypovídá a měl by si toho někdo všimnout. A něco udělat, aby lidé byli spokojení. 

Markéta Farkašová, České Budějovice

Přiznám se, že nyní, když jsem těhotná, zaměřuji pozornost jiným směrem, a jdu maximálně tak do Stromovky, a tak nedokážu úplně posoudit, jestli je akcí na protest proti něčemu nebo někomu hodně nebo málo. Ale pokud jsou, znamená to, že není něco v pořádku. A pokud lidé mají potřebu něco vyjádřit, dát něco najevo, ať to dělají například formou setkání, protestních shromáždění nebo třeba i peticemi. Vlastně nemají ani jinou možnost. Ovšem pokud takových akcí je hodně, tak se může stát, že zevšední a ztratí i požadovaný efekt.

Jiří Košťál, České Budějovice

Jsem člověk, který se například o politiku vůbec nezajímá a ani se v tomto směru neangažuji. Ale to neznamená, že je mi to jedno. A pokud se konají protestní akce, demonstrace a podepisují se petice, je asi něco špatně. Jinak by se to nedělo. A určitě je dobře, že lidé dávají veřejně najevo svůj názor, svou nespokojenost. Mají na to právo. Ale je otázkou, co se bude dít dál. V poslední době protestů a petic je hodně, myslím proto, že takové akce nějaký dopad mají, jinak by se na nich lidé nescházeli.

S jakým názorem nejvíce souhlasíte?

Celkem hlasovalo43 čtenářů

Štítky společnost, co vy na to, názor, demonstrace, petice, České Budějovice, Česko, Drbna.cz, protest, Netolice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

CO VY NA TO? Lidé se mají ozvat, když se jim něco nelíbí, myslí si dotazovaní Jihočeši  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.