Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

CO VY NA TO? Názory na městskou hromadnou dopravu zdarma se různí

Dopravní podnik a město přišly s návrhem, který by od září měl zvýhodnit děti do patnácti let a seniory nad pětašedesát. Ti by měli od nového školního roku jezdit městskou hromadnou dopravou zadarmo. Názory Budějčáků se různí. Jedni tuto novinku vítají, jiní v ní nevidí žádný smysl.

Jarmila Jónová, České Budějovice

Já když to budu brát ze svého hlediska, tak je to dobrý nápad, protože za dvě cesty dám 32 korun, takže podle mě je to fajn. A hlavně pro ty děti. Mám dvě vnoučata, která soustavně průkazku zapomínají. Myslím, že to i donutí lidi víc jezdit autobusem a ne autama. Ta by měla podle mě z centra zmizet. 

Nikolas Kazar, České Budějovice

Já úplně nevím, jestli to nebude mít nějaký větší dopad. Nejsem si jistý, že je to dobrý nápad. Mě by to ani nedonutilo ten autobus využívat víc. Podle mě to prostě nic dobrého nepřinese.

Nikol Šofová

Já si nemyslím, že je úplně třeba dávat takové věci zadarmo. Je to asi fajn, ale jsou podle mě jiné věci, které by byly zadarmo užitečnější. Mě by to ani nedonutilo jet spíš autobusem než autem. Ono je to podle mě stejné jako s cestováním vlakem, kde teď má být taky sleva. Já už stejně tím vlakem jezdím, takže by mě to nedonutilo jezdit víc nebo míň.

Vlastimil Havlátka, České Budějovice

Já si myslím, že je to dobrá a užitečná věc. Městskou hromadnou dopravu využívám, ale i kdybych jezdil víc autem, tak mě to určitě donutí nechat to auto doma. Pohonné hmoty jsou čím dál dražší, takže za mě je autobus fajn.

S jakým názorem nejvíce souhlasíte?

Celkem hlasovalo229 čtenářů

Foto Jan Homolka, Jan Luxík

Štítky jízdné zdarma, dopravní podnik, student, MHD, městská hromadná doprava, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

Město ohledně veřejné dopravy docela koná. Je to ale málo platné, kraj v oblasti veřejné dopravy vyloženě škodil - celou dobu panování Zimoly jen rušili spoje, především vlaky. A když do města jezdí linky dle blbých řádů (ty úspěšně prasí JIKORd - na co je mi bus, když tam mi to jede excelentně, ale zpět úplně hloupě, nemluvě o posledních spojích, po 18"00 JIKORD nařizuje již noční klid krajské veřejné dopravy + totálně vymrtvené víkendy, dle dědka Žemličky, býv. vedoucího odeesáka JIKORDU, doprava na výlety není veřejnou službou), čímpak pojedou lidé? Autem. A když jich je moc tak holt ucpávají město. Aby počiny města padly na úrodnou půdu, musí kraj napravit všechny veřejně dopravní zhovadilosti, jichž se dopustilo minulé vedení.

Středa, 11. dubna 2018, 19:57Odpovědět

CO VY NA TO? Názory na městskou hromadnou dopravu zdarma se různí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.