Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

CO VY NA TO? Tresty za týrání zvířat by měly být vyšší

Nejdiskutovanějším tématem internetu je v posledních týdnech týrání zvířat. Jako mávnutím kouzelného proutku vychází na světlo jeden horší případ než druhý. Lidi to samozřejmě nenechává chladnými a tak se organizují různé protesty, podepisují petice. Jsou podle vás tresty, které za týrání zvířat padají adekvátní?

Karolína Kokešová, České Budějovice

To hrozně závisí na okolnostech. Když se ten případ zmedializuje, ukáže se jeden týraný pejsek, tak všichni hned posílají všechny za mříže. Ale člověk u toho nezná podtext. Samozřejmě z lidského hlediska ty tresty neadekvátní jsou. Ale ony to mají obě strany hrozně těžké. Když narazíme na člověka, který má chovnou stanici a ta zvířata tam nekontrolovaně množí, tak to si myslím, že je trestuhodné velmi. Pak ale může být třeba starší člověk, kterému to prostě přerostlo přes hlavu, vzal si zvířata z útulku, dostal se do jakékoliv, ať už finanční nebo zdravotní situace, a o ta zvířata se prostě nezvládl postarat. To je zase druhý úhel pohledu. Taky předpokládám, že si člověk nepořizuje zvíře s tím, že ho teď bude týrat. Ale umím si představit tisíc a jeden případ, kdy tomu tak bohužel je. 

Blanka Juhasová, Českobudějovicko

Ten člověk z Prachatic by si zasloužil. Vůbec nevím, jak to dopadne, ale je to hrozný. Dala bych mu klidně ty dva roky. Ale ne tak, že ho za rok pustí. To je na tom to hrozný. Ale to co udělal tomu psovi. Já bych to udělala jemu, aby věděl, jaké to je.

Karel Mach, České Budějovice

Sám jsem podepsal petici, aby došlo k novelizaci zákona, aby došlo ke zpřísnění trestání těchto činů. A dva roky vězení? Nemyslím si, že je to adekvátní. Samozřejmě se to těžko posuzuje, nedá se srovnat lidský a zvířecí život, ale myslím si, že pokud nedojde k nějakému exemplárnímu trestu, tak se to bude dít pořád.

Jaromír Klouda, České Budějovice

Ten případ z Prachatic je hrozný. Já si myslím, že proti tomu už snad jsou i zákony s trestním postihem ne? Nevím, jestli jsou dva roky vězení adekvátní, ale alespoň něco. Třeba si tam uvědomí, co provedl.

S jakým názorem nejvíce souhlasíte?

Celkem hlasovalo66 čtenářů

Štítky Co vy na to?, anketa, Budějce, týrání, zvířata, zákon, týrání zvířat, České Budějovice, Karolína Kokešová, Karel Mach, Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Vaněk

Souhlasím s panem Kloudou. S paní Juhasovou podmíněně také, ale jen pokud by onoho mládence mučila ona. Povolil bych mučenému dát do úst roubík, aby při výkonu trestu nerušil bolestivými výkřiky okolí.

Čtvrtek, 29. března 2018, 16:32Odpovědět

CO VY NA TO? Tresty za týrání zvířat by měly být vyšší  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.