Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

CO VY NA TO? Mezinárodní den žen už se tolik neprožívá, lidé slaví jiné svátky

Mezinárodní den žen. Tento svátek sahá svou historií až do roku 1908, kdy se 8. března konalo v americkém New Yorku velké shromáždění za volební práva žen. Uspořádaly ho švadleny, které tenkrát stávkovaly nejen za svá volební práva, ale za celkové zlepšení životních podmínek. Konkrétní datum 8. března se ale ustálilo až po První svétové válce. Naše otázka byla tentokrát tedy jasná. Slavíte MDŽ?

Marta Toulová, České Budějovice

Svátek MDŽ neslavíme. V tom chaosu na to není úplně čas. I když je pravda, že vždycky alespoň tu kytku dostanu. Tak to možná trochu slávíme. Za mě ale třeba radši Valentýn.

Ivan Kouba

No MDŽ slavíme, slavíme. Ale už to samozřejmě není tak bujaré. Spíš oslavíme První máj. Rozkvetlé stromy a tak. Víte, pro mě je to hrozná nostalgie. Já jsem pracoval ve firmě, kde se to opravdu slavilo napříč všemi okresy, a to stálo za to. Takže za mě jsou to jednoznačně vzpomínky na mládí.

Jitka Birgrová, České Budějovice

Jéžiši, mezinárodní den žen neslavím. Na tenhle svátek mám prostě špatný vzpomínky. Karafiát a bonboniéra... Obecně žádné tyhle dny nijak nepřožívám, takže i MDŽ jde tak nějak mimo mě.

Jan Prem, České Budějovice

No, když zjistím, že je Mezinárodní den žen, tak samozřejmě popřeji všem ženám v okolí, ale teď si nevzpomenu ani kdy přesně se slaví. Pro mě je to takový komunistický svátek. Mám radši třeba Dušičky.

Štítky anketa, co vy na to, Mezinárodní den žen, MDŽ, svátek, New York, České Budějovice, Den svatého Valentýna, Svátek práce, Dušičky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

CO VY NA TO? Mezinárodní den žen už se tolik neprožívá, lidé slaví jiné svátky  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.